CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Tern Bicycles er den nye stjerne på foldecykelmarkedet.


Cykelportalen var som det eneste skandinaviske cykelmedie inviteret til Taiwan for præsentationen af det nye cykelmærke Tern Bicycles.  Her følger lidt flere detajler om de enkelte modeller, vi havde lejlighed til at stifte bekendtskab med på den stort anlagte præsentation og prøvekørsel i Taipeis menneskemylder.  Tern Bicycles bliver officielt lanceret på Eurobike i september måned.  Danmark og det øvrige Skandinavien kommer også på Tern verdenskortet.  Det vender vi tilbage til i en senere artikel sammen med flere reportager bl. a  historien om Joshua Hon,  Taiwan og Taipei som cykelvenlig ferieø.

Slægtskabet med Dahon fornægter sig naturligvis ikke,  da størstedelen af  udviklingsteamet  bag Tern har en tidligere baggrund i familiedynastiet Dahon.  Men der er væsentlige forskelle. Tern har fra starten ønsket at differancere sig  ved  cykler som først og fremmest skal bruges i dagligdagen. Derfor har køregenskaber og pålidelighed haft større prioritet end små foldemål og lavest mulig vægt.


Teknologi
Tern Bicycles opererer fra starten med 5 platforme som hver især kommer i forskellige konfigurationer og udstyrsvarianter, i alt 22 modeller, hvilket er lidt af en præstation for et 10  måneder gammelt firma.  Netop fordi køregenskaberne skal være i top har Tern valgt at fravælge de helt små hjulstørrelser. Tern mindste serie er med 20″ hjul, herefter 24″ og endelig den gængse MTB størrelse 26″

Verge og Link er med 20″ hjul, Eclipse og Castro med 24″ og Joe med 26″.  Rammegeometrien er stort set ens på samtlige modeller og de benytter alle Tern nye patenterede OCL Joint hvor hængselssystemet er flydende ophængt og med udskiftlige lejepinde.  Dette er ikke set før indenfor foldecykler.

Faktisk er der hele 5 nye patenter inkorporeret i rammerne. Tern Bruger hydroformet aluminiumsrør som er den seneste teknologi indenforaluminium som giver helt nye muligheder for at udforme rørene i nærmest organiske udtryk, nået vi hidtil kun har set indenfor kulfiber. Double Truss er en teknologi som opdeler rammen omkring saddelrøret i  en tredimensionel struktur for at gøre rammen stivere i det vandrette plan, noget som ofte er et problem på små rammer og specielt til foldecykler.  Men også på komponentområdet er Tern med helt fremme. Deres patenterede Physis frempind som kan justeres lynhurtigt uden brug af værktøj og men s man cykler. En anden nyttig komponent er Joule HG dynamonavet som ved en enkelt drejebevægelse kan slås helt fra i dagstimerne.  Alle andre dynamonav på markedet slukker man kun for strømmens, på Joule er den fuldstændig frakoblet, så dynamomodstanden er lig nul.  Alle komponenter sælges som løst tilbehør igennem Thinkbiologic som vi tidligere har testet udstyr fra.


VERGE 20″ Performance to Go
Verge er en flot og smart cykelserie, som gør op med myten at små hjul er langsomme.  Det hele er op til dine benene som arbejder.  Verge kvitterer med hurtighed i en smart og trendy indpakning.  Lige fra den minimalistiske Duo med SRAM banebrydende automatiske gearnav til den flyvende X20 som vil gøre enhver landevejsrider misundelig.

Link 20″ Portable Transport for the Human Race.
Her er tale om en meget alsidig cykel som kan bruges til lidt af hvert. Serien består af 7 modeller. Der er påsvejst beslag til montering af forskelligt udstyr til transport af bagage.  Her er modeller for enhver smag lige fra den helt minimalistiske Uno til globetrotter cyklen P24h.  

Eclipse 24″ Big Ride, Small Fold.
Denne serie har alt det en byorienteret cyklist har brug for. Den er handy, kan tåle en masse men samtidig kan det hurtig foldes sammen og tages med op i lejligheden eller med bus eller tog.  Ligesom Link har Eclipse også beslag til bagage og den justerbare frempind Physis. 

Castro 24″ V Urban Transport. Evolved
er den fødte bycykel til fikse bypiger og praktiske husmødre.  Flot design stor funktionalitet og lav indstigningshøjde.

Joe 26″ Full-size ride in a portable package.
Denne serie tilbyder cykler i fuld størrelse til dem som stadig foretrækker det, men med hele Tern foldeteknologien indbygget.
Der er tre modeller i denne serie

Alle detajler om cyklerne findes på  Tern Bicycles

CYKELPORTALEN