CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Fiks komponent mod livsfarlig tendens Fiks komponent mod livsfarlig tendens
Den livsfarlige tendens med løsnede hjulbolte på biler har nu bredt sig til cykler. Vi har tidleiger testet den lille fikse boltlås fra Abus... Fiks komponent mod livsfarlig tendens

I foråret opstod en ny, livsfarlig trend. Her modtog politiet nemlig den første anmeldelse om løsnede hjulbolte på en bil, og siden er flere end 600 lignende tilfælde blevet meldt til politiet. Nu har det meningsløse hærværk også ramt cyklister.

Flere medier, blandt andet tv2.dk, har inden for den seneste uges tid berettet om løsnede hjulbolte på cykler rundt om i landet.

De løsnede hjulbolte er en sindssyg farlig tendens, som nu også går voldsomt ud over cyklister. Og konsekvenserne af de skruppelløse drengestreger kan være yderst alvorlige, da et løst-monteret cykelhjul ofte er lig med en hårdtslående tur i asfalten, siger Anders Holgaard, som er sikkerhedsekspert hos ABUS, der producerer sikkerhedsudstyr som cykelhjelme, låse og lygter til cyklen.

Du kan læse vores test af NutFix her

Kan løsnes på langs
Anders Holgaard fortæller om en lille, smart metal-komponent, der låser hjulbolten på cyklens hjul. Den blev oprindeligt udviklet til tyverisikring af cyklens hjul og sadelpind.

NutFix er en lille lås, som er udviklet til at sikre de bolte, der fastspænder cykelhjul og sadelpind på cyklen. Når en cykel holder parkeret i cykelstativet eller står lænet mod en væg, forhindrer låsen hærværksmanden og tyven i at kunne løsne møtrikken. Først når cyklen bliver lagt ned på siden, kan man løsne bolte og møtrikker, men det har tyve og hærværksmænd sjældent tid til at vente på, siger Anders Holgaard.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN