CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Eurovelo Eurovelo
Trænger du til nye indtryk på cykel, så findes der 70.000 km afmærkede cykelruter i Europa. Eurovelo er ECF Eurovelo

EuroVelo06

Det Europæiske Cyklistforbund (ECF) har lanceret en cykel touring webplatform, www.eurovelo.com, som giver et væld af oplysninger til dem, der ønsker at cykle eurovelo ruter der er et langdistance net af cykelruter på kryds og tværs i Europa.

Webportalen, www.eurovelo.com indeholder oplysninger om 14 Eurovelo ruter, hvilket når de alle er fuldt implementeret, vil strække sig over 70.000 km. Det er den første hjemmeside der samler alle informationskilder vedrørende det europæiske cykelrutenet og cykelturismen i alle europæiske lande. Den er spækket med ideer, forslag og oplysninger om hver af de 14 Eurovelo ruter.

“Som cykel turist, brugte jeg megen tid på at søge på nettet for at finde de oplysninger, jeg havde brug for.” Siger Adam Bodor, EuroVelo direktør ECF.

“Men nu med lanceringen af ​​EuroVelo.com er de endeløs lister af bogmærker i min browser fortid, da webstedet indeholder links til de bedste informationskilder i hvert enkelt land. Det er et stort skridt fremad for EuroVelo og cykelturismen i Europa ”

Bodor tilføjer: “At nu er det svært at finde på flere undskyldninger for ikke at tage på en cykelferie.”

EuroVelo02

Hjemmesiden har været længe undervejs og ventet af de mange som gerne vil kunne planlægge en cykelferie.  Ifølge en 2012 undersøgelse, anslås det, at der er i alt 22 millioner flerdages cykelturistrejser hvert år cykles i  Europa.

Projektet er blevet gjort muligt takket være inddragelse af de nationale Eurovelo koordineringscentre og koordinatorer og andre partnere i hvert land, som har samlet oplysningerne på nationalt eller regionalt plan. Det blev også realiseret takket være økonomisk støtte fra Europa-Kommissionen.

Repræsentanten for Erhvervspolitik, Ilona Lelonek Husting sagde: “Europa-Kommissionen opfordrer til diversificering af turismen tilbud, og anerkender den rolle, som cykling i udviklingen af ​​en bæredygtig, miljøvenlig turisme. EuroVelo net af cykelruter er et godt eksempel på den type initiativ af europæisk dimension involverer samarbejde forskellige lande og mange typer af interessenter. ”

“Tillykke på den nye hjemmeside EuroVelo.com. Jeg tror, ​​det vil blive et vigtigt og nyttigt redskab for turister, der planlægger deres cykelferie i Europa. ”

Ved at søsætte denne hjemmeside, håber ECF og Europa-Kommissionen  at udfylde et hul, men også for at fortsætte udviklingen af ​​cykelturisme på tværs af kontinentet. Det er blevet anslået, at EuroVelo kunne tiltrække 14,5 millioner overnatninger cyklister og generere € 7000000000 af den samlede direkte indtægter, når netværket er afsluttet.

“EuroVelo er ikke kun om fritid, det hjælper også at forbedre cykling som et dagligt transportmiddel,” siger Bernhard Ensink, generalsekretær for Det Europæiske Cyklistforbund

“De mange cykelruter går gennem tusindvis af byer i hele Europa, og skabe derved sundere og mere økonomisk byer som ikke bare er værd at besøge men også at leve i.”

Om EuroVelo

EuroVelo er et projekt under  European Cyclists’ Federation (ECF) om udvikling af et kvalitets cykelrutenetværk som skal forbinde hele det europæiske kontinent.  Alle ruterne kan benyttes af langdistance cykelturister eller som en del af en daglig transportvej til og fra arbejde. Rutenettet består lige nu af  14 routes som vil være fuldt udbygget i 2020.
Se mere på www.eurovelo.org omkring selve ruteudlægningen og på www.eurovelo.com hvis du ønsker at cykle på nogle af ruterne.

Om European Cyclists’ Federation (ECF)
Med mere end 70 medlammer fordelt på 40 lande er ECF en af de vigtigste spillere som taler cyklismens sag på et internationalt plan. Målet er at få flere op på cyklen ved at påvirke de poltiske beslutningstagere.
Læs mere på www.ecf.com

Link

CYKELPORTALEN