CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Er cykelrammer i 3D printede plantefibre fremtiden Er cykelrammer i 3D printede plantefibre fremtiden
Marco Genovese fik fortjent en Eurobike Gold Award for sin Aenimal Bhulk, hvor rammer består af biologisk nedbrydelige plantefibre. Er cykelrammer i 3D printede plantefibre fremtiden

AenimalBhulk02

Marco Genovese fik fortjent en Eurobike Gold Award for sin Aenimal Bhulk som er udviklet i samarbejde med det italienske EuroCompositi. Sammen vil de prøve at ændre måden vi producerer cykelrammer på og vel og mærke dem som skal produceres i store styktal til billige priser. Istedet for en makinbearbejdet metalramme er deres Bhulk en funktionsdygtig prototype for en 3D printet ramme, som benytter biologisk nedbrydelige materialer fra bl. a plantefibre.

AenimalBhulk04

Det kræver væsentligt mindre energi og resourcer at producere en 3D printet ramme fremfor den traditionelle metode.  Ja selv produktionsfaciliterne hos EuroCompositi er soldrevne. Selve stellet er designet ved hjælp af avanceret parametrisk 3D-modellering software og algoritmer, der kan skabe unikke rør former og dimensioner. Aenimal siger at de vil opretholde den nødvendige stivhed og holdbarhed. Hver af de 11 dele som indgår i rammen støbes individuelt for hurtig montering.

AenimalBhulk05

Hvad prisen bliver og hvornår den endelioge produktion går igang er endnu uvist. Alligevel valge Eurobike juryen at premiere den med en guldpris, da det er så banebrydende ny teknologi som er et godt bud for fremtidens cykelproduktion i stor skala.

AenimalBhulk03

 

Link

CYKELPORTALEN