CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Er cykelbranchen på vej ind i krise Er cykelbranchen på vej ind i krise
Fire af de store melder om svigtende salg mens en går markant frem. Er cykelbranchen på vej ind i krise

Giant

Som vi tidlige kunne rapportere har Shimano offentliggjort et dårligt halvårsregnskab for 2016.  Men de er langtfra de eneste af de store cykel producenter der efter en række yderst positive år, nu må skrue lidt ned for forventninger.

Taiwans førende cykelproducent Giant MFG Co., Ltd. rapporterer om en samlet omsætning på 289.08 millioner Euro i første halvdel af 2016. I forhold til de første seks måneder det foregående år, er det en mindre fald på 3,7 procent. I første halvår blev produceret 2,56 millioner enheder.  Giant lider stort set under de samme negative tendenser som Shimano mwd for store lagre pga svigtende salg. Giant står derfor generalt set på smme niveau som sidste år med en postiv stigning på elcykler.

CSG

Også den canadiske investrings koncern Dorel Industries Inc. viser negative tendenser for deres cykeldivision Pacific Cycle og Cycling Sports Group der omfatter brands som Cannondale, GT og Schwin. I første halvår af 2016 melder de om et omsætningsfald på 4,8 % svarende til 637.29 Mill US$. Det giver et samlet omsætningfald for hele koncernen på til 1,28 Mil US$ (minus 3,9 Prozent). For at få skuden på ret køl vil man bl.a reducere medarbejdstyrken med 4 %. Det dårlige resultat skyldes til dels meget svingende vekselkurser på de toneangivende valutaer.

Specialized logo

Endelig meldte Specialized i februar måned ud at de vil skære godt 100 medarbejdere og effektiviser på tre områder, Udvikling, Marketing og Levering. Indtil videre har det dog ikke haft nogen negativ konsekvens for det Nordiske marked, hvor man har netop har udvidet medarbejderstaben.
Accell Group logo (jpg)Lidt lyspunkter er der trods alt også, da Hollandske Accell Group, der bl.a tæller brands som Koga og Agu  melder om en øgning af omsætningen med 10% til  629.7 mill Euro. Deres nettofortjeneste er nu steget 7 %.

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN