CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Elektrisk Grail:ON fra Canyon Elektrisk Grail:ON fra Canyon
Med Grail:ON tilbyder Canyon nu deres karakeristiske Grail gravelcykel med elektrisk assistance for en hurtig tur ud fra stenbroen off the beaten track. Elektrisk Grail:ON fra Canyon

Canyon vakte behørig opsigt da lancerede deres Grail gravelcykel med det karakteristiske dobbeltdækker styr. Du kan læse vores test af Canyon Grail her. Nu går tyskerne et skridt videre og lancerer en elektrisk udgave med ende betegnelsen :ON hvilket benyttes på samtlige Canyons elcykler.

Ofte begrunder elcykel producenterne, at du som forbruger nu kan cykle længere. Canyon argumentation er en smule anderledes. Med Grail:ON kan du hurtigt komme ud af byen og finde de rette spor off the beaten track og få din daglige adrenalinindsprøjtning.

Grail:ON er ikke bare en standard Grail med et tykt skrårør og elektrisk assistance. Den har fået markante ændringer som er:

  • Den har fået længere hjulafstand og kædestag for bedre stabilitet (+20mm)
  • Plads til 700 x 50 mm Schwalbe G-One Bite dæk (+10mm)
  • Kort MTB agtig frempind og bredere styr (75mm & 440mm st. M)
  • Reduceret  rækkevidde med mere oprejst kørestilling
  • DT Swiss HG hjulsæt med stærkere eger og nav
  • Baghjulsnav med Boost standard for optimeret kædelinie
  • Ekstra plads til montage af 180 mm skiver
  • Custom beslag til skærme som forhindrer karambolage med sko.

Grail:ON er udstyret med den Bosch Performance Line CX Gen 4 motor. Den har et maksimalt moment på 85 Nm hvilket skulle give et power boost på 340 % i Turbo mode. Motorsystemet er naturligvis progressivt i sin opførsel mht indkobling. Turbo og Sport modes er meget hurtige i indkobling mens Tour og ECO er mere jævn i indkoblingen uanset kadencen.  Canyon lover en rækkevidde op til 120 km på en opladning.

Batteriet er på 500 wH og aftageligt. Standardopladeren klarere en fuld opladning på 8 timers mens en hurtiglader som kan købes som ekstraudstyr reducerer tiden til godt tre timer.  Den nye Grail:On fås i syv størrelser hvoraf de tre mindste er udlagt til 650B hjul. Grail:ON kommer i syv udstyrsvarianter lige fra Shimano GRX til SRAM eTap og til priser mellem kr. 39.999,- til kr. 47.199,- Vægtmæssigt ligger de alle i den lave ende mellem 15,9 og 17.1 kg.

Link

CYKELPORTALEN