CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

DIY Bambuscykel projekt part TWO… DIY Bambuscykel projekt part TWO…
Bambuscykler med og uden lad DIY Bambuscykel projekt part TWO…

Lidt nyt fra Cykelportalens Bamboo cykelprojekt front.  Landevejsmodellen model 1 har nu kørt i mere end et år uden problemer. Læs vores: DIY Bamboo ONE  .For min part har der været rigtig mange pauser undervejs pga en mængde andre aktiviteter.

Min model 1 MTB bambus ramme har måtte lade livet, da jeg ikke var tilfreds med den og indgår nu i min makkers ambitiøse ladcykel projekt.

Byg Bambus cykler for Dummies

Bambus kittet fra England har også voldt en del problemer, da det fremsendte kit var en tidlig prototype. Det betød dokumentation og jig’s  ikke helt stemte overens, forkerte rørlængder og krydsfiner kit der mildest talt IKKE holdt målene.  Det har betydet en del kommunikation frem og tilbage med rettede tegninger, andre bambusrør, samt en bagstags jig der efter samling var vind og skævt. Dette i kombination med mit efterhånden meget dårlige syn betød at bagstagene efterfølgende, efter limning, var så skæve at de har måtte skæres af og mufferne bores ud og renses til nye rør.  Det betyder at kittet for nuværende er amputeret :o)

Det projekt der løber bedst efter planen er Peter’s ladcykel der nu for alvor er begyndt at tage form.  Selvom det modsatte angiveligt skulle være tilfældet, så er en bambusramme helt fra bunden egentligt lettere end et kit, da du selv kan vælge løsninger undervejs.  Men det er meget tidskrævende. Ladcyklen får laminerede bagstag for at få mere plads til hjul og dæk. Desuden er omviklingerne erstattes med kulfiber tape. det betyder at samlingerne kan gøres mindre og mere elegante uden at meste styrke.

Stay tuned for more, efterhånden som projekterne forhåbentligt skrider mere frem…

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN