CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Den ultimative gravel racer ? Den ultimative gravel racer ?
Udbudet af gravelbikes med affjedring er ret begrænset. Islandske Lauf True Grit er en super let af slagsen der forener hurtighed med komfort. Den ultimative gravel racer ?

Trods åbenlyse fordele med affjedring på en gravelbike, er udbudet ret begrænset. Vi har tidligere testet to af slagsen, Cannondale Topstone Carbon Lefty 1 og Niner MCR 9 RDO, der hver repræsenterer to forskellige filosofier, der for den mere præstations orienterede hardcore gravel cyklist måske er knap så interessante pga. 650B hjulsættet for den enes vedkommende og en ret høj vægt for den anden.

Islandske Lauf kom på alles læber, da de tilbage i 2013 lancerede deres udæmpede Lauf  forgaffel  helt uden bevægelige dele. Med udgangspunkt i en parallelogram konstruktion hvor vandringen varetages af en række lameller i kulfiber. De har ingen dæmpning men er meget progressive i deres vandring så i praksis er vandringen  meget kontrollerbar. Til True Grit har de udviklet en særlig SL udgave med kun 30 mm vandring.

Selve rammen er i kulfiber og har en meget race orienteret geometri med stejle vinkler. Det giver en meget hurtigt og responsiv cykel. Rammen er udlagt til 700 c hjulsæt med en maksimal dækbredde på 45 mm.

I toptrim kan du komme ned på 8.400 gram for en 700 C gravelbike med frontaffjedring.  Afhængig af udstyrspakke kan cyklen erhverves fra godt kr. 24.000,-  Topmodellen koster omkring de kr. 45.000,- Cyklen fås i fem størrelser og tre farver rød, hvid og grå.

Link

 

CYKELPORTALEN