CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Den internationale standard for elcykler står for revision Den internationale standard for elcykler står for revision
Den interanationale standard for elcykler EN 15194 fra 2017 står for en kommend opdatering Den internationale standard for elcykler står for revision

Den europæiske standard for e-cykler EN 15194: 2017 er under revision. Ifølge de indledende planlægning vil der ske justeringer inden for elektronik og batterier der snart blive offentliggjort. Derudover udvikles retningslinjer for at forebygge ulykker.

Den for elcykel producenter velkendte standard EN 15194: 2017 angiver kravene og testmetoderne til e-cykler. Den beskriver også minimumskravene til både konstruktion og elektronik af e-cykler. Årsagen til gennemgangen er den nylige anerkendelse af, at de nuværende krav inden for elektronik og vibrationer ikke længere imødekommer de moderne forventninger til e-cykler. Et nyt forslag til disse emner offentliggøres i oktober 2021.

Siden 2019 har EN 15194: 2017 været harmoniseret under maskindirektivet (2006/42 / EF). Denne harmonisering med maskindirektivet er i øjeblikket til høring, men er ikke en del af den opdatring af indholdet i standarden meddelte den Europæiske Standardiseringskomité i forrige uge.

Kommende sikkerhedsforanstaltninger
EN 15194: 2017 indeholder krav til sikkerhed , men de eksisterende krav er temmelig begrænsede. Godkendelseskommisionen  arbejder i øjeblikket på en teknisk rapport, som vil omfatte mere omfattende bestemmelser, der til sidst kan blive en del af den nye standard. Dette vil i sidste ende blive et vigtigt element for produktsikkerheden for e-cykler generelt.

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN