CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Danskerne er klogere end svenskerne, men dummere end nordmændene. Efter flere år med en bundplacering i Norden er flere danskere nu begyndt at bruge cykelhjelm,...

Danskerne er klogere end svenskerne, men dummere end nordmændene. Efter flere år med en bundplacering i Norden er flere danskere nu begyndt at bruge cykelhjelm, nu er det kun Nordmændene som er bedre til at huske hjelmen.

Både i Danmark og resten af Norden er andelen af cykelister med cykelhjelm stagneret de seneste to år, men set hen over en længere årrække er vi blevet langt bedre til at huske cykelhjelmen. Det er specielt den yngre generation, som har taget cykelhjelmen til sig. I aldersgrupperne <11 år og 11-15 år er det henholdsvis 78 % og 39 % der bruger cykelhjelm. Til sammenligning er det kun 28 og 21 procent af cykelister i alderen 26-60 og 60+, som bruger cykelhjelm.

Ser man bort fra alderen og kridter banen op til den legendariske kamp, Københavnerne mod Jyderne, så er det Københavnerne der er flittigst til at bruge hjelmen – dog kun med en lille margin. Om det er fordi de har mere at beskytte, skal vi dog ikke gøre os kloge på.

Hvis der findes et mere sprængfarligt emne end Københavnerne mod Jyderne, så er det kønnenes kamp. Ligesom Københavnerne, så er pigerne klart de bedste – og klogeste? – når det kommer til brug af cykelhjelmen.

Set hen over en længere årrække er andelen af cykelister med cykelhjelme gået fra 19 % til hele 40 %. Skader på hoved og hals står stadig for en femte del af alle skader på cykelister og skal det tal endnu længere ned, skal vi blive endnu bedre til at bruge cykelhjelmen.

I Sverige er det lovpligtigt for alle cykelister, under 15 år, at bruge cykelhjelm. Er det også vejen frem i Danmark, skal vi fokusere på oplysning frem for tvang, eller har du en helt 3. idé ?  Læs here indlægget om cykelhjelme ved at følge linket nedenfor.

Kilde:  Justcool.dk

Link

 

CYKELPORTALEN