CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Danskerne er blevet klogere, men det er drengene ikke. Danskerne er blevet klogere, men det er drengene ikke.
Cykelhjelmstællingen for 2012 er netop færdiggjort og for 5. År i træk bruger flere danskere cykelhjelm. I samarbejde med Rådet for Sikker Trafik har... Danskerne er blevet klogere, men det er drengene ikke.

brug af cykelhjelm 01

Cykelhjelmstællingen for 2012 er netop færdiggjort og for 5. År i træk bruger flere danskere cykelhjelm. I samarbejde med Rådet for Sikker Trafik har justcool.dk lavet nedenstående analyse og grafik.
Siden 2004 er danskerne blevet markant bedre til at huske cykelhjelmen og i 2012 brugte hele 28% af alle danske cykelister i byerne cykelhjelm.

brug af cykelhjelm 02

Sønderjyderne er de mest fornuftige
Sammenlignet med sidste års analyse, så har sønderjyderne overhalet københavnerne, som de danskere der flittigst brugte cykelhjelmen. Kigger man i stedet på kønnene, så er pigerne stadig klogere end drenge, dog med den mindst mulige margin.

brug af cykelhjelm 03

Cykelhjelmen i Norden
Siden det i 2004 har alle nordiske lande analyseret og målt brugen af cykelhjelme. Set hen over perioden 2004 til 2012, er Danmark gået fra at være dårligst til at huske cykelhjelmen til næstbedst – kun overgået af de norske oliekonger.

brug af cykelhjelm 04

Hver femte skade er på hals eller i hoved
Den oftest forekommende ulykke er højresvings ulykker og lige over 20% af alle skader på cykelister, sker enten i hoved eller på halsen.  For at undgå farlige skader på hovedet, er det vigtigt at cykelhjelmen sidder ordentlig. Tom Reimann fra justcool.dk har følgende tip til at sætte cykelhjelmen rigtigt:

brug af cykelhjelm 05

”Først og fremmest skal du måle omkredsen af dit hoved og dernæst finde en cykelhjelm i den rigtige størrelse. Når du har fundet den rigtige cykelhjelm er det vigtigt at du spænder hjelmen så den sidder godt fast. Cykelhjelmen skal sidde vandret og må ikke sidde skævt eller i nakken. En god tommelfinger regel er at der skal være to fingres bredde fra øjenbrynene op til cykelhjelmen.”

brug af cykelhjelm 06

Du kan læse og downloade hele Rådet for sikker trafik’s rapport her:

 

CYKELPORTALEN