CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Dansk start-up gør det muligt at få cyklen betalt over lønnen Dansk start-up gør det muligt at få cyklen betalt over lønnen
Danske cykelmotionister har nu mulighed for at få deres arbejdsgivere til at betale drømmecyklen over lønnen. Det er start-up-virksomheden JOOLL, der står bag konceptet.... Dansk start-up gør det muligt at få cyklen betalt over lønnen

Foto: Jooll

 

I takt med, at de danske landeveje tørrer op, og solen får mere fat, kommer cykelmotionisterne også ud af deres vinterhi og klikker i pedalerne.

Denne sæson vil en større del af dem være ekstra godt kørende. De får nemlig stillet drømmecyklen til rådighed af deres arbejdsgivere som en del af deres lønpakke.

Start-up-virksomheden JOOLL er gået i markedet med et koncept, der gør det muligt for arbejdsgiverne at lease cykler – herunder dyre racercykler og mountainbikes – på samme måde, som det i dag sker med firmabilsordninger. Virksomheden betaler den månedlige leasing-ydelse, og medarbejderen bliver beskattet hver måned af værdien af ordningen. Der er ingen førstegangsydelse og ingen restgæld. Efter tre år leverer medarbejderen blot cyklen retur.

Foto: Jooll

 

– Det betyder, at landets cykelmotionister kan blive godt kørende for relativt små penge. Eksempelvis koster en racercykel til omkring 30.000 kr. end månedlig leasingydelse for arbejdsgiveren på ca. 1.000 kr. Det betyder, at man selv skal bidrag med mindre end 500 kr. om måneden over skatten. Det gør pludselig markedet for relativt dyre cykler tilgængeligt for en langt større gruppe cyklister, siger Anders Torp, der har skabt virksomheden sammen med vennen og forretningspartneren Anders Westergaard.

Rammer noget i tidsånden
JOOLL, der blandt andet har fået en millioninvestering fra Vækstfonden, gik offensivt i markedet i starten af året, og det har ført til, at rigtig mange medarbejdere har fået deres arbejdsgiver til at tilbyde ordningen via lønnen, fortæller Anders Westergaard.

– Vi rammer noget i tidsånden lige nu. Virksomhederne vil gerne iværksætte nogle konkrete initiativer i forhold til den grønne omstilling og her kan de samtidig styrke sundheden i virksomheden. Og hvis en medarbejder kommer og siger, at det her er en god idé, så er det svært for arbejdsgiverne at sige nej, siger Anders Westergaard og peger på, at størstedelen af de cykler, der lige nu bliver indgået aftaler om, er mere almindelige hverdagscykler – herunder dyrere ladcykler og elcykler.

Foto: Jooll

 

– Det er først og fremmest cykler, som medarbejderne bruger til den daglige tur til og fra arbejdspladsen, men de dyre cykler til motionsbrug er også i fremgang. Og jeg tror, at vi kommer til at se yderligere vækst, når danskerne får øjnene op for mulighederne i at lease over lønnen frem for at købe privat, siger han.

En JOLL indeholder altid fuld service og kasko, så hvis medarbejderen får defekt eller cykler bliver stjålet, sørger JOOLL for, at defekten bliver repareret hos en lokal samarbejdspartner eller at cyklen bliver erstattet.

Samarbejdspartnere
JOOLL samarbejder blandt andet med cykelfabrikanterne; Biomega, Fokus, Principia, Coboc, TRIOBIKE, Winther Bikes, Black Iron Horse, QWIC, Avenue, Velorbis og mange flere.

Link

CYKELPORTALEN