CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Danmarks første MTB-festival afholdes i Søhøjlandet Danmarks første MTB-festival afholdes i Søhøjlandet
Godt nyt for danske mountainbikeentusiaster på alle niveauer. En ny festival for mountainbikere opstår for første gang til foråret, når MTB Festival Søhøjlandet løber... Danmarks første MTB-festival afholdes i Søhøjlandet

Fotokreditering: Maria Tuxen Hedegaard

Hvis du er en af de mange tusind danskere, der de senere år er begyndt at hoppe på jernhesten og køre i skoven, når du skal motionere, er der spændende nyheder. DGI Østjylland, FDF Sletten og Gl. Rye MTB er nemlig gået sammen om at starte en ny festival kun for mountainbikeinteresserede.

Navnet på festivalen er MTB Festival Søhøjlandet og som navnet antyder, kommer den til at foregå i naturen i netop Søhøjlandet på grænsen mellem Silkeborg Kommune og Skanderborg Kommune, som er kendt for at mønstre nogle af landets bedste mountainbikespor.

”Vi har sammensat to dage med masser af mountainbike, oplevelser og fællesskab, hvor deltagerne kan vælge mellem mere end 30 spændende workshops, aktiviteter og foredrag,” udtaler Thomas Hviid Madsen, projektleder hos DGI Østjylland.

”Man skal deltage, hvis man elsker at køre mountainbike og gerne vil være endnu bedre. Man møder en masse andre udøvere, bliver undervist af de bedste instruktører på de bedste spor, lærer at køre både bedre, mere sikkert og sjovere, oplever storslået natur på tætteste hold og har et hyggeligt fællesskab med venner eller familie,” fortsætter han.

MTB-festival hylder oplevelsen, glæden, legen og læringen
Baggrunden for at etablere festivalen er at skabe en begivenhed, hvor det ikke ’bare’ handler om at køre en distance på tid fra A til B. Det handler om at samle de danske MTB-udøvere på tværs af geografi, alder og niveau, og om at hylde oplevelsen, glæden, legen og læringen på cyklen i skoven.

”Vi vil inspirere og motivere danskerne til at køre endnu mere mountainbike og få endnu flere glæder på cyklen. Derfor tilbyder vi en ramme, hvor man kan mødes med sine klubkammerater, venner, familie, og alle de andre mountainbikere, man endnu ikke kender, og opdage, udforske og udvikle nye relationer og oplevelser på cyklen,” fortæller Thomas Hviid Madsen.

Det er imidlertid ikke bare sjov, spænding og oplevelser det hele. Der er også et stort element af læring involveret i festivalens mange forskellige aktiviteter.

”Festivalen handler også om at blive klogere på, hvordan man kører mere sikkert på mountainbike. Desværre ser vi en stigning i antallet af udøvere, der kommer til skade. Det skal vi gøre noget ved,” pointerer Thomas Hviid Madsen.

”Og så handler det også om at lære mountainbikerne at køre med respekt for naturen og skovens andre gæster, at følge stierne og at handle aktivt i forhold til at mindske konflikter, slitage og affald på naturens følsomme steder og områder,” fortsætter han.

Fotokreditering: Maria Tuxen Hedegaard

Mountainbikerne kan forvente det bedste af det bedste
MTB Festival Søhøjlandet har base og udgangspunkt fra FDF Sletten, der udover at ligge lige midt i skoven, omringet af nogle af landets bedste MTB-spor og -ruter, har de bedste friluftsovernatningsfaciliteter i Danmark.

Samtidig har arrangørerne hentet nogle af de dygtigste instruktører ind til at undervise på de mange forskellige workshops, til at lave aktiviteter og til at give foredrag.

”Hvis vi skal have folk til at komme, så skal vi også vise, at vi vil noget med det her. Derfor får vi besøg af nogle af landets bedste instruktører, der sammen med de lokale ’sporhunde’, historiefortællere og vores energiske frivillige sørger for en helt ny og unik cykeloplevelse,” siger Thomas Hviid Madsen.

MTB-festivalen skal være landets største MTB-event på sigt
I dette første år for festivalen håber arrangørerne på 250 gæster, men ambitionen er, at besøgstallet inden for en årrække måske kan runde de 1.000 gæster. Potentialet er der.

”MTB Festival Søhøjlandet skal være en fast tilbagevendende begivenhed i danske MTB-entusiasters kalender hvert år. Det skal inden for en årrække være landets største MTB-event, der ikke er et løb. Det er vores drømmescenarie,” udtaler Thomas Hviid Madsen.

Det er muligt at købe partoutbillet til hele weekenden, dagsbillet til lørdag eller søndag eller en familiebillet for voksne og op til tre børn gældende hele weekenden.

Alle mountainbikeudøvere kan være med uanset niveau og erfaring. Børn under 15 år skal dog være ifølge med en voksen. Billetsalget starter 30. januar.
Kort om MTB Festival Søhøjlandet

  • Første udgave af MTB Festival Søhøjlandet afholdes 12.-14. maj 2017
  • Festivalen har base og udgangspunkt fra FDF Sletten, hvor der også er overnatning
  • Formålet er at tilbyde MTB-udøvere sjove, spændende og lærende cykeloplevelser
  • Alle MTB-udøvere kan være med uanset niveau og erfaring
  • Der sælges partoutbilletter, dagsbilletter og familiebilletter (2 voksne m/ op til 3 børn)
  • Partoutbillet – Voksne: 695 kr. / Børn (5-15 år): 349 kr.
  • Dagsbillet – Voksne: 495 kr. / Børn (5-15 år): 249 kr.
  • Familiebillet – Partout: 1.895 kr. / Dagsbillet: 1.485 kr.
  • Billetsalget stopper 15. april 2017
  • Festivalen arrangeres af DGI Østjylland, FDF Sletten og Gl. Rye MTB

MTB Festival Søhøjlandet er en del af noget større
Partnerskabet bag MTB Festival Søhøjlandet og en lang række andre lokale aktører arbejder kontinuerligt på at udvikle og skabe rammerne for MTB-oplevelser i Søhøjlandet. Det arbejde ønsker festivalen at støtte og bakke op om.

Derfor fordeles et eventuelt overskud på festivalen på følgende vis:
50 procent går til udvikling og vedligehold af MTB-faciliteter i Søhøjlandet
25 procent til videreudvikling af MTB Festival Søhøjlandet
25 procent går til DGI Østjylland og FDF Sletten til drift af festivalen, fortsat udvikling og styrkelse af arbejdet med mountainbike i de to organisationer

Link

Mere information og billetsalg på www.dgi.dk/mtbfestival

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN