CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Skibsbygger Sueshiro Sano er ejer af et 200 år gammelt skibsværft som bygger ædle træsejlskibe.  I efteråret 2007  begyndte Sano at eksperimentere med en...

wood1
Skibsbygger Sueshiro Sano er ejer af et 200 år gammelt skibsværft som bygger ædle træsejlskibe.  I efteråret 2007  begyndte Sano at eksperimentere med en maghoni lamineret cykel.  Den første model var næsten en massiv cykel med saddelrør i aluminium som var omviklet med tyndt laminat.  Styrfitting i massivt træ og en solid trægaffel med metalender og en træsaddel.

wood02

Cykel nr. 2 blev bygget i 2008 og var den første hule ramme. Målet var at få den komplette cykel ned under en vægt på 8 kg. Den var bygget op med sadel og styr af træ og en Shimano Dura Ace gruppe.

wood-2-2

Sueshiro SANO har kun bygget en håndfuld af disse flotte cykler, hvis finish og forarbejdning savner sin lige.  Har du ikke råd til en komplet cykel kan du altid montere et lamineret maghoni styr, saddel og hjul på din eksisterende cykel. Det vil garanteret vække opsigt.

wood04

Der er masser af information om hvordan disse cykler bliver bygget inklusiv detaljer omkring den håndværksmæssige udførsel på den japanske hjemmeside.  Desuden ligger der også flere videoer som kan downloades.

wood-minivelo
Se og læs mere her.

CYKELPORTALEN