CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Årets Tour de France er netop startet, og endnu en gang har cykelfeberen ramt det meste af verden. Cykling er dog meget mere end...

Årets Tour de France er netop startet, og endnu en gang har cykelfeberen ramt det meste af verden. Cykling er dog meget mere end toptunede atleter og stigninger uden for kategori. Således præsenterer Destination Sydvestjylland nu de Sydvestjyske Stjerneruter ­ et nyt koncept for cykelferie i én af Danmarks mest spændende regioner.

Mens årets Tour de France ­og de trimmede ryttere begiver sig ud i de mest umenneskelige strabadser, lancerer Destination Sydvestjylland et noget mere jordnært og overkommeligt cykelprojekt ­ de Sydvestjyske Stjerneruter. Sydvestjyske Stjerneruter er et nyt koncept for cykelferie i Sydvestjylland. Det er udviklet i samarbejde med udvalgte overnatningsaktører i regionen, som nu kan tilbyde færdige pakker med for eksempel cykelleje, kort og overnatning. Pakkerne indeholder 3 til 7 overnatninger i enten Blåbjerg, Henne, Vejers, Vejen, Jels, Ribe, Tønder, Møgeltønder,Ballum eller på Rømø.

Fra hver af de 10 områder udgår tre cykelruter af forskellig længde ­ de såkaldte Sydvestjyske Stjerneruter, der altså omfatter 30 ruter i alt. Her behøver man hverken at hedde Cavendish eller Schleck for at være med. Langt de fleste vil nemlig kunne bestride de mellem 2,5 og 40 kilometer lange ruter, hvis eneste stjerner er attraktionerne undervejs. Dem er der til gengæld også mange af i Sydvestjylland, der byder på et væld af oplevelser inden for natur, kultur, historie og gastronomi.

De sydvestjyske seværdighederne ligger som perler på en snor hele vejen ned gennem regionen, og det er oplagt at opleve området ved at tage på en cykelsafari ­ i tæt kontakt med naturen og med mulighed for at få regionen ind under huden², udtaler Rasmus Sømod, DMO koordinator og projektansvarlig for cykelturisme i Destination Sydvestjylland. Han suppleres af Pia Ravn fra Schultz Feriehuse, som er én af de 10 aktører, der medvirker i Sydvestjyske Stjerneruter: Med dette nye produkt bliver det meget nemmere at tage på cykelferie til Sydvestjylland. Alt det praktiske er nemlig overladt til andre, og de cyklende skal blot huske sig selv og en madpakke. Vi er sikre på, at det bliver en succes, og vi glæder os til at være en del af det.

De øvrige 9 aktører i samarbejdet Sydvestjyske Stjerneruter er Motel Apartments i Tønder, Jels Motel og Sportscenter, Ribe Byferie, Stjerne Camping, Den Gamle Digegreves Gård i Ballum samt Danhostel i Ribe, Tønder, Vejen og på Rømø. Indholdet af cykelpakkerne og prisen for en ferie under konceptet Sydvestjyske Stjerneruter varierer fra sted til sted. Går turen for eksempel til Vejers, ligger prisen på 3299,- kroner for 7 overnatninger i en ferielejlighed for 2-4 personer, inklusiv cykelleje, i ugerne 36-40 og 44-48.

Sydvestjyske Stjerneruter er en del af brandet Cykelsafari Sydvestjylland, der omfatter forskellige produkter inden for cykelferie i regionen.

Link

CYKELPORTALEN