CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykelportalen – frem og tilbage Cykelportalen – frem og tilbage
Læs vores guide til hvordan du bruger Cykelportalen og få en lille teaser på hvad du kan forvente fra os i den kommende tid. Cykelportalen – frem og tilbage

I vores nyheds mættede verden hvor det altid er de sidste overskrifter der fanger vores opmærksomhed,  forsvinder de gamle artikler og test forholdsvis hurtigt ud af  glemslen.  Har du tid til lidt fordybelse, så læs vores guide til hvordan du finder rundt i de “gamle” artikler på Cykelportalen.  Nedenfor finder du også en lille teaser på hvad du kan forvente fra os i den kommende tid.

cykelportalen

Guide til Cykelportalen.
Cykelportalen har to menubjælker.  I den øverste kan du finde oversigter i  Arkiv form over samtlige artikler og test siden starten tilbage i 2001.  Menubjælken nedenfor er opdelt i kategorier som dækker tilbage til 2010 hvor vi ændrede layoutet til sin nuværende form.  Under translate ikonerne i øverste højre hjørne, kan du søge på fritekst.

tags

I højre side under annoncerne kan søges på TAGS som er de ord der er brugt under hvert indlæg. Hvis du søger cykel får du alt hvor ordet cykel indgår.  Under tags finder du et søgefelt hvor du kan søge på årstal og måneder i arkivet.  Rigtig god fornøjelse.


 

Cykelportalen har løbende en masse test og artikler i støbeskeen. Nogle gange går det ikke helt efter planen og noget må udsættes eller helt droppes pga. ting som står uden for vores indflydelse. Tag f.eks mange af de spændende kickstarter projekter hvor producenterne ofte løber ind i uforudsete problemer,  der gør at produktet bliver forsinket eller helt opgivet. Det betyder at produkter som vi i første omgang var blevet lovet, ikke bliver til noget og vi må så finde alternativer.

daek

Kommende artikler og test
Enduro racerdæk:  Vi har længe ønsket at lave denne test da vi mener at der er for stor fokus, kun på de helt smalle racerdæk. Dette skal også set i relation til at en ny type landevejscykel er på indtogsmarch. Du kan læse en test af  BMC Grandfondo CF02 Disk i nær fremtid.
Den sammenlignende test af dæk omfatter bredden fra 25 til 35 mm. Indtil videre har vi dæk med fra fabrikanter som Continental, Challenge, Maxiss, Schwalbe, Vittoria og WTB.  Det er endnu muligt at få sine dæk med i testen for de producenter/grossister som har glemt vores henvendelse.

lys

Sæt lygten i computeren.
Cyklistforbundets medlemsblad Cyklister er netop udkommet med en redigeret test af 4 USB lygtesæt. Det er Cykelportalens gamle redaktør som har været ude i mørket og teste de lygter.  Du kan læse vores mere uddybende test af lygterne sammen med yderligere tre modeller her. Der er tale om lygtesæt fra Blackburn, Bookman, Leyzne, MixPro , NiteRider, Reelight og Spanninga.

Elektriske mountainbikes er dette efterårs helt store samtaleemne, ikke mindst i de lande hvor man ikke har noget lovmæssig hastighedsgrænse for motorhjælp, som betyder at man kan drøne afsted med op til 80 km/t.  Dette medfører nu at de første MTB steder indfører forbud mod elektriske mountainbikes. Vi tester en for danske forhold godkendt af slagsen (25 km/t)  fra Haibike hvor det stadig er dig som er i kontrol.

En smule vinter afholder ikke rigtige cyklister fra at få deres daglige motion og friske luft.  Det er et spørgsmål om den rigtige holdning og udstyr. Vi tester en prisrimelig sporty helårs cykel fra tyske Canyon, lige velegenet til træning og daglig pendling. Den rette beklædning er naturligvis alfa og omega også som dagligdagscyklist. Vi tester Endura Urban der er neutralt udsende cykeltøj i naturmaterialer af hidtil uset standard.

kopilygte

Kopiprodukter er dit valg og dit ansvar.
Vi kikker nærmere på problematikken omkring de meget udskældte “kopiprodukter” hvis eksistens i høj grad afhænger af dit forbrugsmønster samt producenter og grossisters dispositioner når de udvælger underleverandører.

Sporty Cargobike
Vi har besøgt folkene bag en ny dansk cargobike, der har sit udspring i budcykelmiljøet. En cykel for dem som gerne vil have en hurtig cykel, til de lidt større transportopgaver.

Omnium

Oplevelser på cykel
Vi har samlet lidt indtryk fra nær og fjern.

  • Tilbage til Danmark en beretning fra Skåne & Blekinge
  • La Palma, det glemte mountainbikeparadis.
  • Asiens Mallorca  Beretning fra en cykeltur på Taiwan
  • Geniessen Pur:  Vi har prøvekørt etapen Rostock – Oranienburg på den meget omtalte Berlin – København rute og ikke alt er fryd og gammen.

Det var lidt af vore mange nye projekter så stay tuned for 2015…

 

 

 

 

 

 

CYKELPORTALEN