CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cykel eller Fjernsyn ? Cykel eller Fjernsyn ?
Store fladskærms tv håndteres bedre under transport end dyre cykler... Cykel eller Fjernsyn ?

Den hollandske cykelproducent VanMoof, kendt for deres dyre livstils cykler med den karakteristiske rammeudformning og en masse smart elektronik, har gjort en interessant observation. Op mod 80 % af deres cykler sendes direkte til kunderne færdigsamlet, og målet er i 2020 at nå de 100 %.  Firmaet oplevede reklamationer på omkring 25 % af deres leverancer, henført til ting, sket under transporten, lige fra små ridser til alvorlige skader, som i sidste ende betyder øgede udgifter til ombytning og refusioner.

Specielt på det amerikanske marked var fejlprocenten markant højere.  Alt er som bekendt stort i USA også TV, så tanken var nærliggende da man skulle komme op med en ide.  De kasser som VanMoof sender deres færdigsamlede cykler i, har næsten de samme dimensioner som et Mega stort fladskærms TV.

Resultatet blev et TV pictogram med en cykel, naturligvis suppleret med en beskrivelse af kassens sande indhold. Resultatet taler for sig selv. Reklamationerne er dalet med næsten 80 %.  VanMoof havde ellers holdt lav profil, indtil en journalist så kassen i en butik, og tog et billede, hvorefter historien gik viralt på de sociale medier.  Indtil videre ser det nu ikke ud til at det har påvirket det positive resultat, og nu håber VanMoof bare på at andre ikke lige kopierer ideen. Under alle omstændigheder er det lidt af et wake-up call for transportbranchen om at håndtere alle typer varer ens, tv som cykel…

Link

CYKELPORTALEN