CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Nyt Prof Cykelkoncept Introduceret Internationalt CrowdRiders frister masserne ved indgangen til Cykelsæsonen 2010

CrowdRiders, verdens første globale masseinitiativ til at starte et professionelt cykel hold, er officielt blevet introduceret. Anført af den hollandske iværksætter Marc Frencken, bejler konceptet til cykelentusiaster verden over, ved offentligt at tilbyde 40.000 medlemmer muligheden for at blive fælles ejere og managere for deres eget professionelle cykelhold.

Initiativets mål er at placere CrowdRiders-holdet ved siden af andre professionelle hold i cykelsæsonen 2010, med intentionen om at være en del af feltet i fornemme etapeløb som Tour de France og klassikere som Flandern Rundt og Milano – San Remo.

Ved at registrere sig og betale for et medlemsskab, bliver CrowdRiders-medlemmer automatisk medejere og managere for CrowdRiders-holdet, hvilket tillader direkte stemmekraft i alle vigtige beslutninger med forbindelse til holdet, inklusiv hvilke højt profilerede cykelryttere der hyres til at køre for holdet. Medlemmers favoritryttere bliver kontaktet af CrowdRiders og tilbudt en professionel kontrakt for cykelsæsonen 2010.

Alle beslutninger vil tages igennem demokratiske valg på CrowdRiders hjemmeside og medlemmer vil have medbestemmelse omkring; hvilke managere, sportsdirektører og trænere der skal tilknyttes holdet, sammensætning af løbskalenderen, holdstrukturen samt design af holdtrøjer og holdets interne politik.

Projektet arbejder mod at opbygge et budget på 4 millioner Euro, hvoraf 51 procent skal komme fra medlemsbetaling fra 40.000 medlemmer, som hver betaler 55 Euro årligt. Budgettet på 4 millioner Euro er sammenligneligt med budgetter hos andre professionelle hold såsom Barloworld, Agritubel og Skil-Shimano. De resterende 49 procent af budgettet skaffes igennem officielle sponsorer, som ikke får indflydelse på beslutninger i forbindelse med holdet.

"I den nuværende fase er vi ude efter at friste 40.000 cykelentusiaster, med en ægte interesse i professionel cykelholdsledelse og ejerskab, til at blive ambitiøse CrowdRiders. Registreringen vil være gratis indtil vi når målet med 40.000 medlemmer hvor masseprojektet endeligt vil blive sparket rigtigt igang", siger Marc Frencken, initiativtager til CrowdRiders-konceptet.

Som tilføjelse til ejerskabs- og ledelsesrettigheder, vil et CrowdRiders-medlem også have fordel af adgang til "kun-for-medlemmer" sæsonopstarts- og afslutningsarrangementer, muligheden for at cykle med de professionelle ryttere under specielt organiserede globale medlemsarrangementer samt få et førstehånds indblik i CrowdRiders igennem intern direkte nyhedsfodring, videooptagelser, interviews og chatmøder. Sidst, men ikke mindst, vil hvert medlems navn blive afbildet på den officielle holdtrøje og -bus, så ejerskabet visuelt fremvises.

"Udviklingen på den nye mediefront giver online rum en bemyndigende evne. Distancen imellem fans og atleter bliver mindre fremmed, og folk er nu selv i stand til at kommunikere direkte med deres idoler igennem for eksempel chatrum, fora, og twitter. For ægte cykelfanatikere er CrowdRiders-konceptet en anden vej til at bringe dem tættere på deres yndlingssport, med muligheden for at tage deres passion i deres egne hænder", siger Frencken.

Registrering som medlem kan ske på CrowdRiders-hjemmesiden. Indtil målet med 40.000 medlemmer er nået, vil medlemsskabsbetaling ikke blive accepteret. Først når målet med de 40.000 er nået, vil medlemmer modtage en formel bekendtgørelse om at startskuddet til CrowdRiders-projektet har lydt, på dette tidspunkt aktiveres stemmeprocesserne og medlemsbetaling vil blive indsamlet

CrowdRiders

CYKELPORTALEN