CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Corima MCC DX Corima MCC DX
Tiåret for lanceringen af MCC hjulsættet markeres med et helt nye disk specifikt hjulsæt fra Corima, som har været mere end tre år undervejs... Corima MCC DX

Det er ikke hver dag vi oplever nye produkter fra Corima, men når det endelig sker, er det værd at ofre spalteplads på. Franske Corima er om noget cykelbrand tæt forbundet med professionel landevejscykling, herunder Astana holdet. Således var de blandt pionererne inden for kulfiberhjul og ikke mindst pladehjul til enkeltstart.

Det er idag 10 år siden at Corima lancerede deres første MCC hjul, og dette benyttes til at lancere et nyt kapitel, i form af MCC DX, der er udlagt til brug med skivebremser. Ud over navnet er der ikke meget tilfældes med det oprindelige design.

CORIMA hjul er ægte håndbyggede kulfiber hjul, lige fra fælg, nav og eger, der er støbt ved individuelle og håndlagte lag af prefabrikerede kulfibermåtter. Alt foregår på fabrikken i Frankrig.

Mere end tre års udvikling og test ligger bag de nye MCC DX hjul, som har haft et mål – at udvikle og producere de perfekte skivebramse hjul der kan bruges til alle former for cykelsport optimeret med henblik på lav vægt i kombination med stor stivhed for optimale klatreegenskaber ved bjergkørsel. Naturligvis har aerodynamik også haft høj prioritet med henblik på nedkørsler og landevejskørsel ved  høj fart.

Hjulsættet får i to udgaver med henholdvis 32 og 47 fælgs højde.  Vægten for de to hjulsæt er i den absolutte lave ende med 1.295 og 1.340 gram.

Fælgprofilen har fået helt  ny udforming som gør at vindmodstanden er reduceret med henholdvis 9 og 18 % for for- og baghjul.

Corima benytter deres Torsion Box Concept hvor fælgen er opbygget som et dobbelt kammer som giver højere stivhed og styrke end traditionelle kulfiberfælg designs.

Baghjulsnavet har en særlig Double Torque Technology hvor navet fæstner til egerne via en særlig yformet flanke, som  kan håndtere de store kræfter både ved acceleration og opbremsning.

De nye hjulsæt forventes på markedet hen på sommeren helt afhængig af Corona situationen til priser mellem kr. 22.000,- og kr. 28.000,-

Link

CYKELPORTALEN