CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Copenhagen Bike Festival på rette cykelspor Copenhagen Bike Festival på rette cykelspor
Den kommende nye cykelfestival i København i september måned begynder at tage form. Copenhagen Bike Festival på rette cykelspor

 

Den kommende nye cykelfestival i København i september måned begynder at tage form. Det sidste halve år har festivallen været  kontakt med en lang række institutioner, organisationer, virksomheder og enkeltpersoner for at få rammerne for festivalen på plads. Der er indledt samarbejde med flere partnere som kan være med til at drive projektet fremad.

Endelig er der indsendt en ansøgning til Frederiksberg og Københavns Kommune om tilskud. Et tilskud vil gøre det meget mere realistisk for at festivalen kan gennemføres.

Copenhagen Bike Festival 2021 vil officielt blive åbnet af Roskildes kultur og fritidsborgmeter Franciska Rosenkilde.

Fire dages program
Programmet for festivalen er todelt: Torsdag og fredag er primært for professionelle aktører såsom byplanlæggere, arkitekter, transportplanlæggere, interesseorganisationer, virksomheder og politikere. Denne del vil bestå af workshops om cyklismen i den grønne omstilling. Lørdag og søndag er for alle og vil have et væld af aktiviteter spredt ud over lokalområderne i byen. Her finder man noget for alle aldre. Lige fra børneræs til guidede ture for seniorer. Se hele aktivitets oversigten her der løbende opdateres.

Samarbejde med idrætsorganisationer
Der er samarbejde med Danmarks Cykle Union (DCU) og Dansk Arbejder Idrætsforbund (DAI). Der arbejdes på at lave et DM i den nye populære sportsgren e-Cykling. DAI og DCU vil stå for aktiviteter med idræt for seniorer, sundhed og trivsel og BørneTour.

Deltagelse fra udlandet
Vi får deltagelse fra bl.a. SWECO AB, Dutch Cycling Embassy, Cykelvänligast og cycle.land på torsdagens og fredagens program.

KV21 debat om cyklisme og den grønne omstilling
Fredag den 17. september kl. 15.30 – 17.00 stiller en række kandidater til kommunalvalget 2021 op til en debat om cyklisme og grøn omstilling. Deltagere i debatten er:
Sinem Demir (Enhedslisten), Sisse Marie Wellington (SF), Fatima H. Ladefoged (Socialdemokratiet), Christopher Røhl Andersen (Radikale), Alexander Ryle (Liberal Alliance), og Jens-Kristian Lütken (Venstre) Franciska Rosenkilde (Alternativet). Læs mere om debatten her

Europæisk mobilitetsuge
Copenhagen Bike Festival deltager i EU-Kommissionens kampagne om bæredygtig mobilitet i byer. Kampagnens hovedbegivenheder finder hvert år sted 16. – 22. september og indbefatter aktiviteter som en bilfri dag. Læs mere om European Mobility Week her.

Ladcykler.
De førende ladcykelvirksomheder som bl.a. Omnium, Chainge, Larry vs Harry og Butchers and Bicycles deltager i de faglige workshops og på cykel EXPO. De deler ud af deres viden om anvendelse af ladcykler til varetransport og privat brug. De fortæller blandt andet om de udfordringer de står overfor.

Danske Mesterskaber for cykelbude
For at skabe opmærksomhed om mulighederne for varetransport på cykel i byen afholder Sygklister lørdag Danske Mesterskaber for Cykelbude.

Fra det festlige hjørne
Det er med glæde vi kan fortælle at firmaerne Bicycle Brewing og Soundbike deltager i festivalen. Så er der garanteret god musik og øl til cykelfester fredag og lørdag aften. Læs mere om festlighederne her.

Masser af Københavnske partnere
Vi bestræber os på at involvere lokale personer, organisationer og virksomheder som brænder for cykling og grøn omstilling. Der kommer fx deltagere fra cykelproducenter, cykelbude, gymnasier og NGO’er.

På to hjul i byen
Der vil på festivalen blive mulighed for at prøve og opleve fx guidede cykelture rundt i byen, MTB og BMX, bike polo, test af el- og ladcykler, e-Cykling og ture med Cycling Without Age.

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN