CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Cannondales omfattende tøjserie, er karakteriseret ved avancerede materialeløsninger, udsøgt forarbejdning og en meget konservativ styling.

Cannondales omfattende tøjserie, er karakteriseret ved avancerede materialeløsninger, udsøgt forarbejdning og en meget konservativ styling.  Smag er  forskellig, men jeg tror der er rigtig mange specielt førstegangskøbere af cykeltøj, som bliver skræmt, af at skulle ligne en professionel cykelrytter med alverdens skrigende farver og logoer “klistret” på.  Bevares Cannondale laver også disse produkter, men kan også det andet., nemlig funktionel diskret kvalitetscykeltøj.  Alt Cannondales tøj fås i kvinde og mande specifikke størrelser og snit.

Vi har kikket nogle af Cannondales produkter, fra L.E. serien, efter i sømmene. De er alle produkter til brug i tre sæsonner.

L.E. Max Jacket.
Denne jakke er til det hele. Den vind og vandtæt men samtidig åndende.  Materialet hedder Termisk HydroGrid og ar naturligvis med Cannondales kulfiber teknologi for bedre komfort og svedtransport. Stoffet er 4 vejs hvilket vil sige at det er tilpasset efter at kroppen bliver afkølet/opvarmet forskelligt. Strækstoffet som giver god pasform og bevægelighed.  Jakken meget elegant selvom nogle måske syntes at farven Orange bare er for meget. Der er syet ekstra paneler i side og på ærmer for at den sidder perfekt i cykelstilling. Bag det elegante Cannodale logo på skrå gemmer sig en diskret
brystlomme til småting som penge og mobiltelefon. På bagsiden er de tre store lommer suppleret med en tilsvarende lynlåslomme. Logoet fungerer samtidig som refleks som er suppleret af to små indsynede reflekstrekanter på bagsiden.

Inderforet i Channel Tex er kraftigere på forsiden for at kompensere for den større afkøling fra fronten. Desuden er der to inderlommer.
Jakken pasform vil applere til dem som ikke bryder sig om det meget tætte racersnit. Den er rummelig og der er god bevægelighed.  Den er 100 % vind og vandtæt men samtidig også åndende og er fuldt på højde med det meget fremherskende GoreTex materiale.
Der er bestemt ingen problemer med at holde varmen i denne jakke. Dette gælder også med kun en tynd svedundertrøje som inderlag.  Subjektivt føles den en smule tung, sammenlignet med tilsvarende jakker.  Den Orange farve er en smule sart og der kommer hurtigt sorte render på den.
Farver.  Orange og sort
Størrelser.  XS til XXL
Vejl. udslagspris. kr. 1600,-

Heavy Weight  Jersey
Er i det samme stof som inderforet i L.E. jakken. Channel Tex er opbygget med små kanaler i stoffet for bedre at lede fugt og sved væk.  Trøjen er tænkt som mellemlag under en jakke eller alene på de varmere dage uden for megen vind.  Flerpanels konstruktion for god pasform som er  tætsiddende. Cannondales elegante logo/lomme går  igen på denne trøje. Der er tre lommer på bagsiden suppleret med en lille lynlåslomme i siden, som i praksis er svær at komme til.
Dejlig varm trøje som altid er  meget behagelig at have på, pga den fine svedtransport.
Farver: Sort og Blå
Størrelser: S til XL
Vejl. udsalgspris. kr.  700,-

Midweight Bib Tights
Disse cykeltights er overtræksbukser med seler, men uden skind. Det betyder  altså til at tage uden på et par korte cykelbukser. Stoffet er Jersey Plus 4 vejs strækstof for god pasform.  Bukserne er ikke vindtætte så de er ikke egnede til de meget kolde dage, nok mere en 3 sæsons buks til forår, sommer og efterår.  De er lette at få af/på også over et par cykelsko pga de har lange lynlåse i benene.
Mange specielt lidt store ryttere bryder sig ikke om bukser med seler, men det er bestemt at foretrække da de bliver hvor de skal, når man cykler. Netop brugen af de meget fine strækstof på disse tights, gør problemet mindre udtalt.  En smart lille detajle er den lille dobbeltsikrede lomme på bagsiden indvendigt hvor nøgler eller andre småting kan opbevares. Der er tydelige reflekser på bagsiden af benene.
Farver. Sort
Sørrelser.  S til XL
Vejl. udsalgspris. kr.  700,-

Baselayer Long Sleeve
Svedundertrøjen er efter cykelbuksen den mest vigtige tøjbestandel for cyklisten. Og det gælder skam også på en varm sommerdag.
Dri-Lex er Cannondales bud på det optimale materiale til svedundertøj.
Teknologien er en kombination af to modstridende faktorer.  Stoffet skal suge sved (væske væk fra kroppen Hydrophofic til næste lag som sende det videre som damp ud i luften eller næste lag Hydrophilic.
Lyder det kompliceret, ja men det fungerer i praksis. Føst og fremmest er denne trøje vidunderlig at have på. Den føles som silke. Den kan bruges som inderlag eller alene på en varm sommerdag.
Farver.  Hvid
Størrelser. S til L
Vejl. udsalgspris. kr.  375,-

Konklusion
Det er altid en fornøjelse at afprøve tøj fra Cannondale. Det er gennemført ned til mindste detajle og så har det en styling som også er moderne  de næste mange år. Og tro mig du bliver formodentlig træt af tøjet, før det selv giver op. Holdbarheden er uovertruffen og du skal ikke blive overrasket hvis du har det samme tøj om 10 år. Det holder….

Videre på nettet.
På Cannondales hjemeside kan du læse de udførlige tekniske beskrivelser af de typer stof og materialer de bruger i deres tøj.
Cannondale

CYKELPORTALEN