CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Canadisk foldecykel når deres finanseringsmål på en´dag Canadisk foldecykel når deres finanseringsmål på en´dag
Titanium, lav vægt og monoophængte hjul er nogle af superlativerne på nyudviklet foldecykel der skal bygges og produceres i Canada. Canadisk foldecykel når deres finanseringsmål på en´dag

Helix-foldingbike

Helix er en Canadisk udviklet foldecykel i titanium som har huseret  på de sociale medier det sidste halve års tid, som verdens letteste og mest kompakte foldecykel. Floskler som alle bruger og som Helix ikke havde behøvet, da projektet i sig selv ser banebrydende ud.  Man kan stille spørgsmål ved om et finanseringsmål på 120.000 canadiske dollers godt 600.000 danske kroner ikke er sat vel lavt, for at sætte udvikling og produktion igang af en foldecykel i titanium, men interessen for anderledes cykler er tilstede og iflg deres kickstarter side har de efter kun to dage nået at indsamle mere end 3 mill kroner, så det ser da lovende ud.

Helix-Folded

Umiddelbart ser konstruktionen spændende ud, med 24″ hjul og monoophængte hjul som gør den meget kompakt når den er sammenfoldet. Rammen er i titanium, men der er visse detajler i selve konstruktionen omkring sammenfoldningen og geometri som strider imod god designpraksis bl. det negative fremløb på forgaflen. Min erfaring fortæller at hvad der normalt ser fornuftigt ud desigmæssigt ofte også kører godt, men det må tiden jo vise. Under alle omstændigheder er det modigt at nogle tør udfordre gængs praksis.

Har du mod på at støtte projektet kan du gøre det frem til den 1. oktober 2015.

Link

 

 

 

CYKELPORTALEN