CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Brooks Cambium C13 Brooks Cambium C13
Brooks nyeste High End sadel forener tradition med innovation. Lover godt for fremtididige modeller fra det hæderkronede engelske firma. Brooks Cambium C13

Brooks England er synonym med klassiske lædersadler og konservative produktionsmetoder. Det har de været siden 1866. I 2003 blev de overtaget af italienske Selle Royal og det varslede det nye tider med et større og brederee produktprogram.  Læs vores test af Brooks retro cykeltasker her.

Brooks-Cambium-c13-03

I 2013 kom et radikalt skifte hvor Brooks lancerede deres C17 Cambium Limited Edition. En meget anderledes sadel, hvor det traditionelle læder var erstatter af vulkaniseret naturgummi. Den fik siden følgeskab af den mere tilgængelige model Cambium C15.

Brooks-Cambium-c13-02

Næste skridt i evolutionen hedder C13 og er den hidtil letteste sadel fra Brooks. Den har stadig vulkaniseret naturgummi og Bio Bomuld på toppen, men ved at lave stellet i kulfiber har de kunnet skære yderligere 150 gram af vægten. En totalvægt på 259 gram lyder stadig af meget for letvægtsfanatikere, men skal du cykle langt og længe på dårligt underlag er den ideelt. Og nøgtern set er der vel en grund til at de fleste professionelle cykelryttere ikke benytter de helt lette sadler.

brookscambiumc13

Designet med aluminiumsnitter signalerer stadig umiskendeligt Brooks.

Specifikationer

  • Længde  275 mm
  • Bredde   132 mm
  • Højde  55 mm
  • Vægt  259 g
  • Stel 9mm oval kulfivber

Sadlen er forøvrigt produceret på Selle Royal fabrik i Italien. At der er tale om et prestigeprodukt afspejler prisen på over to kilo kroner.

Link

 

CYKELPORTALEN