CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Brompton Jubilæum Brompton Jubilæum
Den ikoniske britiske foldecykelproducent holder rund fødselsdag. Næsten 300.000 cykler er rullet ud fra fabrikken i England siden starten. Brompton Jubilæum

brompton02
Den ikoniske foldecykel Brompton blev opfundet for 35 år siden og dens grundkonstruktion er stadig uændret. Uanset hvordan man har det med foldecykler kan man ikke komme uden om at det er lidt af en bedrift, i en cykelverden, hvor modelskift i en uendelighed hører til dagsordenen.  Brompton foldecyklen blev opfundet for 35 år siden af Andrew Ritchie og har nu været i serieproduktion i  25 år.  Det er der vist ikke mange andre cykelproducenter som kan prale af.

Fabrikken ligger stadig i det sydøstlige London kun få kilometer fra hvor den første Brompton blev bygget ved Cromwell Road med kik over mod Brompton Oratory Church.  Deraf navnet Brompton.   Cyklen bliver idag eksporteret til mere end 40 lande og har de senere år oplevet en eksplosiv vækst. Idag beskæftigier Brompton mere end 200 ansatte på den 35.000 m2 store fabrik.

Fabrikken ligger på Great West Road tæt ved Kew Bridge. Lokaliteten har undergået store ændringer og firmaet står nu overfor et fuldstændig flytning af alle faciliteter til nye lokaler godt en kilometer væk. Siden starten har næsten 300.000 Bromptons forladt fabrikken, og de sidste ni år, har væksten været 20% om året.  En stor del af dette skyldes indførsel af LEAN produktions processer for at få maksimal kapacitet ud af de eksisterende relativt få kvadratmeter.

Andrew Ritchie som opfandt og grundlagde Brompton for 35 år er stadig aktiv i firmaet idag som Teknisk Direktør.

42 Brom vs one car

Administrerende Direktør Will Butler-Adams fortæller:
“Det tog 11 år at få Brompton fra start, men siden 1998 har intet kunne stoppe os! Vores firma er vores ansatte, hvoraf mange har været med siden de første år.  Deres håndværksmæssige kunnen er hele nøglen til Bromptons succes og kvalitet. Selve jubilæumsdagen blev fejret  med et kæmpe kageparty og en øl eller to på det lokale Rose and Crown lige rundt om hjørnet. Den første hobby horse bicycle blev produceret i London i 1819 på samme sted som vi har åbnet vores første Brompton Junction Store, så vi nu viderefører en fornem arv som først lige er startet”

For at fejre 25 års produktions jubilæet blev der iværksat en dyst blandt svejserne om at kunne lave de flotteste svejsesømme til den ultimative jubilæums cykel.  Konkurrencen var tæt både mellem gamle og nye svejsere. Vinderrammen bliver udstillet i Brompton Junction i Covent Garden i  januar måned. Herefter flytter den rundt til de fem øvrige butikker senere på året.

Link

CYKELPORTALEN