CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Tommy Nylandsted Andersen hører til den gruppe af  turcyklister, der vælger destinationer som de fleste nok ville holde sig langt væk fra.  Men netop...

Tommy Nylandsted Andersen hører til den gruppe af  turcyklister, der vælger destinationer som de fleste nok ville holde sig langt væk fra.  Men netop hans valg,  gør også at han som turcyklist får nogle oplevelser som almindelige turcyklister aldrig vil få, nemlig at opleve en del af verden som for mange er meget fremmed,  skræmmende og fyldt med fordomme.  Alle ting som i virkelighedens verden som regel intet har på sig.

Hans seneste eventyr er en tre ugers tur rundt i Ukraine.  Det er der kommet bogen  “På cykeltur rundt i Ukraine” ud af.  En cykelfortælling fra et af europas fattigste lande som i jordhøjde fortæller en historie om et i vores normer fattigt land men som menneskeligt byder på nogle af de varmeste og mest elskværdige mennesker i det nye Europa.  Bogen er for den turcyklist som ønsker at opleve verden fra en cykelsaddel frem for på en cykelsaddel som de fleste gør…

I sommeren 2011 pakkede Tommy og en kammerat deres cykler og bagav sig i bil mod øst over til grænsen ind mod Ukraine. Her lod de bilen stå og forsatte deres færd ind i Ukraine på den tohjulede jernhest.

Bogen er rig på beretninger om dårlige veje, billige hoteller, stor hjælpsomhed og varme fra et folk hvor fattigdom, korruption og diktatur stadig spøger som en del af hverdagen.  Fordommene om at det slaviske folkefærd er uærlige og tyvagtige bliver gjort alvorligt til skamme.  Et faktum der som regel altid har noget at gøre med måden man rejser på og omgås et lands befolkning.  Netop her er cyklen et forbilledligt transportmiddel, da man i højre grad er mere neutral.

Bogens højdepunkter er kapitlerne fra den ikke eksisterende stat mellem Ukranie og Moldova samt krimlhalvøen.  Bogen er rigt illustreret med egne billeder, noget som sammen med de nærværende fortællinger gør at man selv får lyst til at gøre dem turen efter.

Om forfatteren

Efter 18 år solgte Tommy Andersen i 2002 sin radio og tv forretning og tog afsted på cykel til Rusland og igennem Sibirien ialt en tur på 4000 km.  Idag er Tommy Andersen stadig selvstændig men indenfor varmepaneler og elsker stadig at rejse i de slaviske lande .

Bogen koster kr. 249,- og kan bestilles direkte hos forfatteren via hans hjemmeside.

Link

CYKELPORTALEN