CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

BMC Teamelite 01 BMC Teamelite 01
BMC har udviklet en ny konkurrance mountainbike med eftergivelighed i bagrammen, men uden at gå på kompromis med vægt og ydelse. BMC Mountainbike Racing... BMC Teamelite 01

BMC-Teamelite-02
BMC Impec udviklings laboratorie har i samarbejde med BMC Mountainbike Racing Team udviklet en ny mountainbike hardtrail med en smule eftergivelighed i bagrammen, men uden af give afkald på lav vægt og performance. Konkurrance Cross Country mountaibike er trods flere forsøg stadig en disiplin for de lette ikke fukldtafjedrede mountainbikes. Med BMC Teamelite 01 kombinerer schweizerne effektivitet og vedhæftning med lidt eftergivelighed i rammen, på en ny måde.

BMC-Teamelite-04

Over de sidste to år er adskellige prototyper og forskellige løsninger blevet afprøvet på Impec Lab i Grenchen i Schweiz som er BMC’s in-house legeplads for teknologi. Resultatet hedder Micro Travel Technology (MTT) der er en ny løsning til at tilvejebringe en smukle eftergivelighed i bagrammen.  Ved at indføre en smule kontrolleret vandring i bagrammen kan rytterne nu slippe for at lukke for megen luft ud af dækkene for at kompensere og hermed miste fart.

BMC-Teamelite-06

Teknologien bag Micro Travel Technology (MTT)
Princippet med at indsætte en lille elastomer i bagrammen er set før, men ved at kombinere det med to i hinanden glidende kufiberpaler kan vandringen kontrolleres og den vandrette stivhed i rammen bevares. MTT giver 15 mm vandring. Selve elementet sidder i skråstagene ved saddelrøret, mens kædestagene stadig er ud i et stykke, men manipuleret i kulfiberlagene så de kan give sig. Samtidig er stivheden fulstændig indtakt i krankboksområdet. Heller ikke vægten af rammen er påvirket som med 1080 gram inklusiv alle fitting er blandt de helt letteste på markedet. Der medfølger tre forskellige elastomerer så man kan tilpasse efter sin vægt og kørepræferancer.

BMC-Teamelite-03

Ud over MMT teknologien har rammen også fået 142 thru-axle spacing, integreret kabelføring.  Geometri er udlagt til 29″ hjul og forgafler med op til 83 mm. Den fem dobbelte verdensmester Julien Absalon benytter den nye cykel i 2015 World Cup Series og udtaler:

“To be honest, when I tried out the new MTT technology, I was anticipating a compromise” says Absa-lon, “I’m convinced it climbs just as good as last year’s bike, with a little extra something for the down hills which we definitely need. I’m very happy to have this edge!”

BMC-Teamelite-05

Teamelite 01 kommer i tre udstyrsvarianter med Shimano XTR Di2, SRAM XX1 og Shimano XT. Der er fire størreler at vækge imellem: XS, S, M, L og XL
Priser og leveringstidpunkt ligger endnu ikke fast.
Link

CYKELPORTALEN