CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

BMC nye konkurrence XC våben BMC nye konkurrence XC våben
BMC Fourstroke 01 er en topklasse fuldtaffjedret Cross Country mountainbike hvor systemintegration er i højsædet. BMC nye konkurrence XC våben

Forrige weekend blev VM i mountainbike afholdt i Lenzerheide i Schweiz.  BMC benyttede lejligheden til at præsentere deres nye Cross Country flagskib Fourstroke 01. En cykel de selv kalder for en holistisk systemløsning. I takt med at kravene ændrer sig og de forskellige mountainbike dicipliner flyder sammen, også på konkurrence niveau, har den nye Fourstroke fået nogle features vi ikke tidligere har set på en XC racer.

RAD (Race Application Dropper) er en nyudviklet integreret dropperpost på kun 345 gram og med to positioner, maks 80 mm I forhold til andre løsninger er den godt 100 gram lettere.

Fourstroke er primært høj fart med kontrol og maksimal vedhæftning selv på ekstremt stejle opkørsler. Derfor er den udstyret med 29″ hjul og en kronrørsvinkel på 67.5˚ med en lang forende. Med 100 vandring og 44 mm offset får du præcis styring. Det kort kædestag på 429mm giver maksimal kraftoverførsel og samtidig giver saddelrørsvinklen på  75.5˚ en mere central placering af rytteren for en bedre vægtfordeling og balance.

Rammen vejer 2575 gram hvilket gør den godt 100 gram lettere end forgængeren. Fourstroke 01 kommer i tre udstyrs varianter og som et løst rammekit. Der er fire størrelser.

Link

 

CYKELPORTALEN