CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Blandede bolsjer blandt dette års Eurobike priser Blandede bolsjer blandt dette års Eurobike priser
Med et hav af innovations og designpriser, har Eurobike Awarden fået skarp konkurrence, og mistet lidt af sin appel, hvilket præger dette års priser. Blandede bolsjer blandt dette års Eurobike priser

Med 458 indsendte produkter har dommerpanelet sit at se til. For at løfte byrden, er udvælgelsesprocessen opdelt i to. Først en slags semifinale, hvor et online panel ved hjælp af simpel stemmeafgivelse grovsorterer, før finalisterne går videre til den endelige udvælgelse, hvor dommerpanelet ser og prøver produkterne, før de afgiver deres stemmer.
Det er 13 gang at priserne uddeles, men med et hav af konkurerende innovations og designpriser, har Eurobike Awarden mistet lidt af sin appel og tiltrækningskraft, hvilket desværre præger dette års priser, der med få undtagelser ikke havde de helt store nyskabelser i bagagen.

Af de 43 premierede produkter fik 11 en guldpris med hjem. Ikke overraskende er de fleste af dem næsten forudsigelige i forhold til den omtale og hype de allerede har modtaget i alverdens cykelmedier. Retfærdigvis skal nævnes, at hele fem nye startup firmaer fik god gavn af en Guldpris i år, som i vores optik, er dem der skal hjælpes mere på vej, end gamle etablerede brands som allerede har en velfungerende forretning.

Påhoj Børnesæde
Vi har tidligere omtalt det svenske firma og deres smarte og multifuktionelle børnesæde, som burde sætte noget igang hos de etablerede brands. Læs mere her

Rohloff E-14
Rohloff er stadig det indvendige gearnavs Rolls Royce, men må som alle andre fastholde deres position og følge med tiden. I samarbejde med Bosch har de udviklet en udgave der arbejder sammen med deres centermotor. Gearet skifter automatisk i forhold til motorstyringen, så man som forbruger altid kører i det mest optimale gear.

Linka Smart Bicycle Lock
Endnu et startup firma med deres bud på en flot designet og funktionel cykellås. Linka Smart Bicycle Lock styres via Bluetooth.

Mokumono Delta
Skal cykelproduktion tilbage til Europa, kan en af løsningerne være gennem innovation og automatisering. Mokumono består af to trykstøbte halvdele, der svejses sammen. Læs mere om produktet her.

Adlerwerke Bicycle Carrier
En ny Low Cost holder til transport at den tohjulede på taget af bilen, fik prisen for sit minimalistisk design,  hvor cyklen monteres på hovedet via styr og saddel. De passer på eksisterende skinner som udbydes eller allerede sidder på visse bilmodeller.


Durbanis LocLock
En smart og design mæssig flot løsning til at fastgøre sin cykel. Ved at kombinere betons styrke med en overfladebehandling der er skånsom mod cyklen, samtidig med at det kan indfarves i en række smarte farver, har det spanske startup firma en flot løsning på fremtidens smarte parkerings løsning til cykler. Den minder lidt om DSB S- togs løsning, så om den er videre bevendt i praktisk anvendelse , må tiden vise.

Tucano Urbano Magic Parka
Multifunktionelle produkter er oppe i tiden blandt alle cykelproducenter. Tucano Urbano er udviklet af et firma som har en baggrund indenfor motorcykler. Tucano Parka ligner en almindelig flot stilfuld jakke, men kan i et snuptag laves om til en klassisk Pouncha, når cyklistens værste fjende viser sit ansigt.

Rondo Ruut CF1
Polske Rondo har virkelig ramt plet med deres nye Gravelbikeserie, både som produkt og på markedsføring, hvor de luftede produktet første gang på Berliner Fahrradschau i marts og søsatte en viral kampagne. På Eurobike var der kø foran produkterne alle dage. Læs vores omtale af Rondo fra Berliner Fahrradshau her.

Focus Project Y
Ligesom Rondo har Focus også formået at skabe en Hype omkring deres nye Project Y, som vi dog stadig gerne vil se som en køreklar cykel, med fungerende elektronik, men det rokker ikke ved at cyklen er et god bud på en let og flot designet sporty elektrisk cykel. Læs vores omtale af Project Y fra præsentationen på Eurobike Media Days.

Fazua Evation
Den kompakte og modulopbyggede motor fra Fazua er nyskabende ved at være delt op i tre dele, så det kun er selve transmissionen ved krankboksen som er en fast del af cyklen. Alt andet kan fjernes så cyklen kan udformes og bruges som en helt almindelig cykel.  Den premierede Focus cykel benytter denne motor.

Van Nicholas Skeiron
Titanium er et klassisk stelmateriale til cykler, og har blandt cykel entusiaster kultagtig status på lige for med stål. Skeiron er en ny fortolkning af klassisk design men med moderne elementer som skjult kabelføring.

Schwalbe Green Compound
Schwalbe arbejder ihærdigt på at optimere alle deres produktionsprocesser. En af dem er i stigende grad at genbruge materialer.  Sidste år viste de deres første slange i genbrugs granulat. I år er det så deres første dæk tilsat plantefibre. Denne teknologi belønnede dommerpanelet med en Grøn pris.

Vi vender tilbage med omtaler af flere af de øvrige Award vindere.

 

 

 

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN