CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Blændfri cykellygter fra en af cykelbranchens giganter Blændfri cykellygter fra en af cykelbranchens giganter
Trek Commuter Pro RT Flare RT lygtesættet er tilegnet dem som stort set vil kunne efterleve det hele når talen falder på moderne cykellygter.... Blændfri cykellygter fra en af cykelbranchens giganter

Tyskland har gennem adskellige år sat normen for blændfri lygter med deres StVZO (Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung). Et regelsæt som stadfæster at cykellygter til brug på landevej ikke må blænde modgående trafikanter.

Vi har gennem tiden testet adskellige lygtesæt (primært tyske) der overholder disse regler og som kunne være en affektiv måde at få alle de uautoriserede lygter væk fra markedet der udelukkende fokuserer på kvantitativ fremfor kvalitativt lys.

En af de helt store cykelproducenter Trek melder sig nu også på cykelbanen med et sæt lygter som er blændfri

Trek Commuter Pro er deres nyeste tilføjelser i programmet af deres RT lygter der kan parres og fjernbetjenes både med deres eget udstyr samt en række tredieparts brands.

Ligesom tyskerne er store fortalere for blændfri lygter er Trek også stor fortaler for at vi skal cykle med lys døgnet rundt. Dette er der dog stadig intet lovkrav om.

Trek kalder deres blændfri option for “Commuter Kindbeam”  Det dækker sådan set bare over en afblænding af lyset så det kun lyset fra godt midten og nedefter, fuldstændig som nærlyset på billygter. I tilgift har de så alligevel lavet en langlys funktion, når omstændigheder og fri bane tillader det.

Treks bud på dagslys er en blinkfunktion. Samtidig har den endvidere en kraftigt synligt sidelys.  Læs mere om lygtesættet på neden stående link.

Baglygten i sættet er fra de eksisterende baglygter i RT serien.  Prisen for sættet er kr. 1.799,- hvilket tildels retfærdigøres af de mange ekstra funktioner omkring fjernbetjening og placerings muligheder og powerbank for forlygtens vedkommende.

Link

 

 

 

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN