CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Bikes vs Cars Bikes vs Cars
Fremragende Svensk dokumentarfilm genudsendes på DR 2 i aften... Bikes vs Cars

Bikesvscars03

Måske du tilbringer søndagen på motorvejen med kone og larmende unger, hvis ikke så er her en mulighed for at se noget kvalitets fjernsyn når DR2 genudsender den fremragende dokumentar Bikes vs Cars kl. 19.

Den svenske instruktør Fredrik Gertten har modtaget flere internationale priser senest den franske pris Talents du Velo for hans fremragende dokumentarfilm “Cykler vs Biler” om den problematiske sameksistens mellem de to transportformer  i alverdens storbyer.

Bikesvscars02

Flere og flere mener, at cyklismen er en af løsningerne på både trafikkaos og klimaproblemer, men de færreste byer er indrettet til, at cyklisterne kan færdes sikkert i trafikken. For ikke at tale om en bil- og olieindustri, der ikke ser med blide øjne på et eventuelt indtægtstab. I Toronto fjerner borgmesteren cykelstierne, mens aktivister maler dem op igen om natten, og i Sao Paulo og Los Angeles gader kæmper cyklistbevægelserne for sikre cykelstier med København som forbillede, hvor fyrre procent af indbyggerne kører på cykel dagligt.

Bikesvscars04

Du har mulighed for at se denne fremragende film på DR2 i aften kl 19.00. En film alle bør se, der interesserer sig bare en smule for cyklismen som et bæredygtigt transport alternativ, til privatbilismen egoistiske buldren derudaf, end et smart moderigtigt sportsredskab man tager ud af carporten om søndagen.

Dem som tit brokker sig mest over trafikken er bilisterne selv. Husk det, hvis du vil lave om på tingene så start med dig selv, alt andet er hykleri…

Link

CYKELPORTALEN