CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Den urbane cykelkultur boomer som aldrig før, både herhjemme og verden over. Nu kommer den New York baserede Bicycle Film Festival for første gang...

Den urbane cykelkultur boomer som aldrig før, både herhjemme og verden over. Nu kommer den New York baserede Bicycle Film Festival for første gang til København med tre dage med cykelfilm fra hele verden, der vil udfordre, underholde og chokere dig, og måske for altid ændre dit forhold til din cykel.

København den . 17-21. september 2010:

Endelig kommer Bicycle Film Festival til København, når Empire Bio den 17.-19. september åbner dørene for 3 dage med cykelfilm fra hele verden. Bicycle Film Festival fejrer en mangfoldighed af cykler, cyklister og cykelkultur – lokalt og internationalt.

Cykelfilm

Bicycle Film Festival viser dokumentarfilm, kortfilm, animationsfilm, cykelløbsfilm og meget andet. Vi garanterer, at du vil blive overrasket og måske chokeret over, hvor fascinerende cyklen og dens mange anvendelsesformer er, når Empire Bio lægger biografsale til det hidtil bedste program i festivalens historie.

Bicycle Film Festival byder på et unikt udvalg af premierefilm, der alle på sin vis har cyklen som omdrejningspunkt og tema. Festivalen byder bl.a. på The Birth of Big Air, en dokumentar om BMX-legenden Mat Hoffman produceret af Spike Jonze og Johnny Knoxville. Og den højdramatiske dokumentar Bicycle Dreams om The Race Across America, hvor topatleter cykler over 4.000 km på 10 dage, og løbet undervejs bliver ramt af en stor tragedie. Bicycle Film Festival er ikke kun for den filminteresserede, men også for den sportsinteresserede og ikke mindst kulturinteresserede.

Fra New York til København – selvfølgelig

Festivalen startede i New York for 10 år siden og har spredt sig til storbyer verden over.

København er den nyeste tilføjelse til en imponerende liste af festivalbyer, der omfatter bl.a. Los Angeles, Amsterdam, Paris, London, Barcelona, Milano, Sydney, Tokyo, Taipei og mange flere.

Med en bred vifte af film og cykelrelaterede begivenheder fejrer Bicycle Film Festival cyklismen som sportsgren og som et af de bedste transportmidler, vi kender, men også som noget fantastisk vi kan mødes om og udtrykke os igennem. Cyklen er blevet hip og på samme tid repræsentant for positive værdier som personlig frihed, statussymbol og CO2-neutralt transportmiddel. Festivalen er ambassadør for Københavns støt voksende cykelkultur, og derfor er det på høje tid, byen får en festival, der hylder dette vokseværk..

Eventplan:

FREDAG:

Åbningsreception fredag d. 17. september kl. 19.00 i TrackBikeShop,
Rantzausgade 2, 2200 KBH N, hvor der vil være gratis forfriskninger, inden vi i samlet flok bevæger os mod premieren 
i Empire Bio kl. 21.00

Efterfest på Mesteren og Lærlingen i Kødbyen fra kl. 23.00

LØRDAG:

Kæmpe Afterparty på Volume, Enghavevej 80-84, hvor der vil være bands, DJs, cykelpolo, og vi passer på din cykel imens.

Link

  • Køb billetter til filmene her
  • Se hele programmet her

CYKELPORTALEN