CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Bæredygtig saddel fra Selle Italia Bæredygtig saddel fra Selle Italia
Bæredygtighed og genbrug er som så meget andet i disse tider i høj kurs når fabrikanterne skal markedsføre deres produkter, selvom det bedste egentlig... Bæredygtig saddel fra Selle Italia

Bæredygtighed og genbrug er som så meget andet i disse tider i høj kurs når fabrikanterne skal markedsføre deres produkter, selvom det bedste egentlig var at reducere mængden af nyt cykelisenkram, der spyttes ud i en uendelighed,  og kasseres længe før det reeelt set er opslidt. Det svarer lidt til at tisse i bukserne for at holde varmen (tjene penge)

Forrige år løftede Selle Italia sløret for den  nye Model-X Green Super, de selv kalder  en  sjælden blanding af førsteklasses ydeevne, miljømæssigt ansvarlig fremstilling til en overkommelig pris, der er langt mindre end hvad deres seneste top kulfiber saddel koster.

Selle Italia har givet deres nye saddel navnet Model-X plus naturligvis en  grøn betegnelse. Men mens vi er vant til ny teknologi, ofte  debuterer øverst i prisspektret, bliver dette faktisk deres billigste saddel , samtidig med at det er en af ​​deres letteste under de 600 kr.

Hvordan de håndterer denne kombination, er en ny  innovativ og strømlinet produktionsproces på deres fabrik i Italien. Selle Italia kalder den nye saddel bæredygtig af flere grunde. Deres største øko-salgsargument ser ud til at være, at Model-X Green-sadlen ikke indeholder nogen lim eller polyurethan. Istedet er de enkelte dele støbt sammen.

At producere sadlerne helt i Italien med en effektiv automatiseret fremstillingsproces siges at reducere sadlens CO2-udledning og minimere spild, samtidig med at det frigør Selle Italia at skulle outsource til fjernøsten og hente enkeltdele hjem.

Med hensyn til selve konstruktionen forklarer Selle Italia  hvordan de valgte materialer i sig selv ikke er grønne eller specielle  miljøvenlige – selvom det hævdes, at de kan skilles ad og genanvendes i slutningen af ​​sadelens levetid.

Model-X Green sadlen starter med et sæt Fec Alloy 7mm runde stålskinner, der derefter får en forstærket kompositskal sprøjtestøbt ovenpå. Derefter co-støbes et Total Gel-betræk ovenpå og fordobles som sadlens polstring. De forskellige flex-egenskaber ved shell & top siges at levere bedre komfort og holdbarhed end andre pris overkommelige sadler.

Resultatet siges at være ”top-of-the-range” pasform og ydeevne i en saddel med en påstået vægt på 315 gram

Uanset hvordan  du ser på det, er Selle Italias  Model-X Green Superflow en prisrimelige overkommelig sadel, faktisk noget af det billigste fra den kant i mange år.  Indtil videre tilbydes Model X Green-sadlen kun i en bølget top, bred og kort L3 Boost-størrelse (145 mm bred x 245 mm lang) og kun med SuperFlow-udskæringen i fuld længde.
Men Selle Italia har lagt en masse udviklingsindsats i denne nye automatiske produktionsproces med lav miljøpåvirkning for hurtigt at kunne producere avancerede sadler i Italien til konkurrencedygtige priser.

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN