CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Automatgear fra Enviolo Automatgear fra Enviolo
Anden generation automatgear fra Enviolo er primært tilegnet elcykler Automatgear fra Enviolo

Vi havde allerede lejlighed til at stifte bekendskab med det nye automatgear fra Enviolo i forbindelse med Urban Media Days i Frankfurt hvor det var monteres på den nye Tern HSD-S eBike. Siden har vi også set det på de nye 2020 Koga cykler som vi vender tilbage til i en senere reportage. Systemet burde have meget større udbredelse, da det i den grad gør det mere ukompliceret at være helt almindelig cyklist. Glem alt om rette gear, bare afsted…

Navnet er nyt, før hed de NuVinci men automatgearet er en gammel kending, men nu i forbedret udgave specielt til eBikes. Enviolo Automatiq benytter en teknologi kaldet CTV (Continuously Variable Transmission) som automatisk skifter gear. I forhold til tidligere version er den forbedret til at kunne klare større belastninger fra ladcykler og yngre ryttere med mere kraft i benene

Systemet reagerer ud fra ændringer i hastighed, terræn og kadance. Det nye system har fået en kraftige motor som bedre kan klare de øgede belastninger. Der findes fem forskellige udgaver af systemet som cykelproducenterne kan vælge imellem til at sætte på deres cykler, de har forskellige gearområder, og transmission (kæde eller rem) torq input og max cykel vægt. De opdeles i City, Trekking, Sportive, Cargo, og Commercial.

Enviolo har udviklet en app som ud over de gængse cykelcomputer funktioner også gør det muligt at stille de forskellige parametre individuelt, samt udføre fejlfinding på systemet.

Du kan forvente at se det nye Enviolo automatgear på cykelmærker som Bergstrom, Brinckers, HNF-Nicolai, Koga, Tern, Urban Arrow, og Winora i 2020.

Link

CYKELPORTALEN