CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Anmeldelse: Escape By Bike Anmeldelse: Escape By Bike
Med udgangspunkt i sin egen cykeltur fra Nord England til Hong Kong giver Joshua Cunningham tips, råd og inspiration til dit eget cykeleventyr. Anmeldelse: Escape By Bike

Du kan finde alt på internettet også rejseguides og turbeskrivelser, men der er stadig noget trygt og beroligende ved at læne sig tilbage i sofaen med en god bog, hvis ellers den er vel disponeret og har mange flotte og inspirende fotos, kan holde en fangen i timevis.  Cykeltouring, eventyrcyklisme, offroad touring og senest Bikepacking er nogle af de mange begreber som forbindes med det at drage afsted på cykelhesten med alt sit picpak mod fjerne horisonter.

Joshua Cunningham har med udgangspunkt i hans tur fra Nord England til Hong Kong skrevet en bog som kommer vidt omkring det at turcykle. Ikke kun selve turen, men også alt det som følger med inden du kommer afsted bliver vendt og drejet i den 260 siders tykke bog.

Bogen er opdelt i en række temaer omkring det at cykle; gennem skov, gennem ørken, i bjerge, gennem troperne og i storbyer.  Disse afsnit bringer hans erfaringer fra hans egen tur med tips og råd, krydret med  flotte inspirerende helsides fotos.  Undervejs gennem bogen er en række fakta afsnit om valg af cykel, cykeltyper og oppakning. Disse er væsentligt mere udbygget end det man normalt finder i cykelbøger som koncentrerer sig om sportsegmentet. Her er de enkelte cykeltyper omtalt og flot illustreret.

Tanker omkring det at cykle alene eller sammen med andre, overnatning og forberedelser, er andre temaer.  Det psykologiske aspekt omkring det uforudsigelige, er et emne der også kommer under behandling. For uanset hvor grundigt man forbereder sig vil det som turcyklist altid indfinde sig.  Bogen bærer præg af at Joshua selv har gjort sig en masse erfaringer som kommer godt ud på skrift, men samtidig er det heller ikke en kogebog for nye eventyrcyklister og han prøver på ingen måde at pådutte læserens sine løsninger.

Escape By Bike er en fint tilrettelagt bog med masser af info specielt for dem som er nye ud i turcykling. For alle andre er den tema opdelte turbeskrivelse og de flotte billeder alene, til stor inspiration for dem som allerede har bacillen i blodet, og er igang med at planlægge den næste tur.

Bogen udgives af forlaget Thames & Hudson ISBN 978-0-500-29350-8 og kan foruden forlaget købes forskellige steder på nettet og hos udvalgte boghandlere.   Du finder mere info, flotte fotos og videoklip  på Joshua egen blog.Link

 

CYKELPORTALEN