CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Anmeldelse: Det ultimative cykelmagasin Anmeldelse: Det ultimative cykelmagasin
Verden er fuld af cykelmagasiner, der alle har udgangspunkt i cykelsport, indhyllet i reklamer på glitted papir, men der findes få alternativer med mening... Anmeldelse: Det ultimative cykelmagasin

Cykelmagasiner flest ligner jo desværre hinanden, og tager alle udgangspunkt i cykelsporten, trods det faktum at kun godt 8 % af alle cyklister udøver den. Ja selv Danmark har nogle stykker, hvor nyeste skud fra Ekstra Bladet kaldet BikeLife, desværre forsætter i samme gænge som de øvrige og hurtigt ryger i brændekurven som optændingspapir, SUK…

Der er ABSOLUT INTET NYT under solen, intet BID, ingen SJÆL, og ingen MARKANTE MENINGER, men det sædvanlige leflen for sportsbranchen og copycat, med masser af kvantitet fremfor kvalitet på glittet papir og reklamer i hopetal. Sikkert ikke en betragtning alle er enige i, men cykling er kære søndagscyklister bare så meget andet end cykelsport og præstationsræs, og hvorfor et reklamefinanseret cykelblad i Danmark skal koste op mod 100 kr. er uforståeligt. Retfærdigvis skal det siges at de kan bruges som tidsfordriv i et kedsomt øjeblik, mens du venter på dit fly eller tog, men forvent nu ikke det kan udfylde jetlag hullet på en 10 timer lang flyvetur, eller på en  togtur mellem London og Paris :o)

Bespoked i Bristol faldt vi over et alternativ cykelmagasin, der skiller sig positivt ud fra alle andre og som eksisterer i bedste velgående, endda på frivillig basis og uden de enorme mængder af reklamer som alle andre påstår er et nødvendigt onde, for at få det til at løbe rundt. En påstand som ikke helt holder cykelluft mere som som opfordrere til at gøre tingene anderledes, Boneshaker er untagelsen fra “reglen” og tilmed er prisen under de andre “reklameblade” så det agument køber vi ikke her på Danmarks uafhængige cykelportal. Boneshaker har BID med stort B og tør gå mod strømmen og være forfriskende anderledes. Noget som afgjort mangler i en medieverden præget af de sikre valg, hvor det er lige så sikkert, at læseren også lynhurtigt mister interessen…

I Boneshaker kommer der en række meget fine artikler ud, ofte tunge tekstbaserede, suppleret med få udvalgte fotos eller håndtegnede illustrationer. Af et fritidsblad har Boneshaker en af de mest markante og konsekvente redaktionelle linier blandt cykelmagasiner. Naturligvis er der også reklamefinanserede artikler i bladet, men de er gennembearbejdede og skrevet og redigeret på en intelligent måde, så du som læser har væsentligt lettere ved at “sluge” dem.

Trykte medier skal ikke overleve på internettets hurtighed og mangfoldighed, men derimod tage sig tid til at skrive og gå i dybden og detajlen, så du som læser langsomt bliver indfanget i det særlige miljø, fuldstændig som når en god bog opsluger ens opmærskomhed. Det er en stort set en ikke eksisterende egenskab, blandt cykelmagasiner, men netop her lykkes Boneshaker over al forventning.

Er du træt af de eksisterende cykelmagasiner, skylder du dig selv at kikke nærmere på Boneshaker. Det kan købes som printet magasin i abonnement eller løssalg, eller du kan downloade det, til en reduceret pris og læse det online.
Måske du bliver du positivt overrasket, ikke mindst hvis du ikke er forudindfattet og har en åben tilgang til mediet.

Boneshaker indgår ihvetfald nu som en del af Cykelportalens referancer, som desværre stadig kun tæller et dansk cykelmagasin, Cyklister der dækker i bredden med en klokkeklar redaktionel linie, og velskrevne artikler. Ja en grund til at du, som cyklist, burde melde sig ind i Cyklistforbundet, også selvom du til dagligt tager bilen (ref: Roads Where Not Built for Cars) og kun lufter lirelynet i weekenden i Lycra klunset :o)

Link

CYKELPORTALEN