CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

David Byrne kender vi som frontfigur i popgruppen Talking Heads, mens hans rolle som forfatter er nok noget mere ukendt.  Bicycle Diaries er en...

David Byrne kender vi som frontfigur i popgruppen Talking Heads, mens hans rolle som forfatter er nok noget mere ukendt.  Bicycle Diaries er en af hans mange bøger.  Og lad det være sagt med det samme, at hvis du er på jagt efter en cykelbog i traditionel forstand, så stop med at læse videre….

Siden de tidligere 80 er har David brugt cyklen som sin primære transportform i metropolen New York. For to årtier siden, opdagede han foldecyklen og begyndte at tage den med sig, på sine mange rejser rundt i verden.  David Byrne’s  valg af cyklen som transportform, var mere af  bekvemmelighed end politisk motivation, men jo flere byer han oplevede  fra sin cykel, jo mere han blev opsat på denne transportform.  Ikke mindst på grund af den følelse af frihed og opstemthed som en cykeltur igennem storbyen giver.

Dette var starten og åbnede op for hans panoramavindue til bylivet, hvor cyklen blev brugt som et magisk middel til at åbne øjnene for de indre funktioner og rytmer på  byens geografi og befolkning.

Bicycle Diaries er en række kroniker og  David’s bemærkninger og indsigt – til hvad han ser, hvem han møder, og hvad han tænker – når han cykler igennem og engagerer sig med nogle af verdens største byer.  Steder som Buenos Aires, Istanbul, San Francisco, og London, er der mere fokus på de musikere og kunstnere, han møder, mens  politik kommer i forgrunden i byer som Berlin og Manila. Kapitlerne om New York City, Detroit og Pittsburgh, bliver han som en moderne Columbus mere optaget af historie i den urbane landskab.

Undervejs har David Byrne tanker om mode, arkitektur, kulturel isolation, globalisering, og de radikalt nye måder, at nogle byer, ligesom sin hjemby, er ved at bliver mere og mere cykelvenlige.
Alt formidles i en venlig men alligevel meget personlig stil, iblandet  humor, nysgerrighed.

En personlig og meget anderledes cykelbog fjernt fra den sædvanlige cykellitteratur, hvor det kun drejer sig om præstationer.

Køb bogen her:

CYKELPORTALEN