CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

ANMELDELSE: Bjergtagende Cykling ANMELDELSE: Bjergtagende Cykling
En visuel meget flot bog om bjergcykling i de franske alper guider dg gennem de 20 mest betagende alpepas. ANMELDELSE: Bjergtagende Cykling

Der findes rigtigt mange udenlandske guides til cykling i bjerge, hvoraf den tyske Grossen Alpen Strassen Führer oprindelig tænkt til motorcyklister er i særklasse. Med Bjergtagende Cykling er der nu kommet en dansksproget guide til cykling i de franke alper.

Jesper Nygaard er journalist og arbejder til daglig som chefredaktør på TVSyd. Han er ivrig cykelmotionist, og efter flere ture i de franske alper, fik han lyst til at dele sine erfaringer med andre. Efter en research tur i de franske alper hvor der blev cykelbesteget 20 pas, heriblandt naturligvis flere af de ikoniske Tour de France pas, var materialet til bogen på plads.

Det er der kommet en visuelt meget flot guidebog ud af, der minutiøst gennemgår de 20 pas samtidige med at den er masser af gode råd til nærliggende mindre kendte pas, overnatning, træning og meget mere. Ud over nogle meget flotte billeder indeholder  bogen  udførlige rutekort og stigningsprocenter, på alle passene, så du som cyklist kan se hvad der venter dig hvor på de enkelte stigninger..

Jesper lægger vægt på at bogen er for alle, ikke kun supermotionister, men først og fremmest skal tjene som en guide og naturligvis inspiration.

Jesper siger “Selvfølgelig er det både smukt og overvældende at cykle på et populært bjerg som Alpe d’Huez. Men der er også rigtig mange turister, da det nok er det mest ikoniske bjerg i Tour de France-historien. Derfor synes jeg faktisk, at det er de knap så kendte bjerge og det mere uopdagede terræn, der er mest spændende at opleve.”

Der findes masser af dansk sproget cykellitteratur, men det sjældent at vi falder over en cykelbog som er en decideret Guide til cykling i de franske alper.

Bjergtagende Cykling er en visuelt meget flot  bog, så er du ukendt med cykling i de franske alper, så vil du efter gennemlæsning af den afgjort have fået smag på at tage afsted og udforske og udfordre den tredie dimension. Bjertagende Cykling er en af d eflotteste og mest komplette danske cykelbøger om cykling i alperne. Den tangerer referancen Grosse Alpen Strasse Fuhrer

Bogen er indbundet i glittet papir med farvefotos og på 297 sider. den udgives på muusmann forlag ISBN: 978-87-96679-50-4 og koster kr. 349,95,-

Link

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN