CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Allied Cycle Works Allied Cycle Works
Able tager glemt teknologi fra mountainbikes barndom til hjælp på deres High End gravelbike Allied Cycle Works

De tider hvor en gravelbike er  en smule eksotisk og anderledes er endgyldigt forbi, hvor enhver producent spytter den ene ensudseende cykel ud efter den anden.  På cykelportalen er vi altid på udkik efter det lidt usædvanlige og unikke cykelprodukt.

Ligesom mountainbiken i sin tid kom fra USA, så gælder det samme også for gravelbiken, og trods stor europæisk fremmarch så er der stadig from over there, de største nyskabelser kommer.

I de glade firsere var elevated eller hævet kædestag det helt hotte blandt mountainbikes primært for at slippe for at have en kæde siddende og slå mod stellet, når det gik over stok og sten. På gravelbiken er historien lidt anderledes. Her gælder det om at kunne få så bredt et dæk på rammen samtidig med at der også skal være plads til kranksættet og hjulet kommer så tæt ind mod saddelrøret og krankboksen for at bevare et kvikt og hurtigt antrit som kendt fra landevejsraceren.

Gerard Vroomen viste vejen med sit sænkede kædestag på Open Cycle og 3T Exploro, som nu om dage næsten er blevet standard på mange gravelbikes.  Able fra Allied Cycle Works bibeholder det hævede kædestag som først blev brugt på visse mountainbikes.  Ved at flytte kædestaget overfor kranksættet elimineres pladsproblemerne fuldstændig og rammen kan optimes for x1 geartrain og  en ekstrem kort kædelinie på kun 420 mm.

I tilgift er kædelinien helt fri så de tider med kæder som slår på bagstaget er historie. Rammen er en formstøbt kulfiberramme inkl forgaffel og er produceret i USA. Prisen for en løs ramme er kr. 28.000,- mens en komplet cykel ligger på  mellem kr. 38.500,- og kr. 64.000,- afhængig af udstyrspakke. Der er 5 rammestørrelser at vælge imellem og tre standard farver. Mod et tillæg kan man få den lakeret i sin egen favorit farve

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN