CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Time-Sport cykelproduktion  sikret Time-Sport cykelproduktion  sikret
Rossignol Group sælger Time Sport Bicycles til Cardinal Cycling Group Time-Sport cykelproduktion  sikret

Time Sport er kendt for deres pedaler og unikke håndvævede kulfiberrammer. Vi havde fornøjelsen at besøg deres cykelfabrikation i Verope ikke langt fra Grenoble i 2018.  Læs vores  besøgsartikel “Når en cykelramme væves”.  Time Sport blev indlemmet i  Rossignol Gruppen i 2016 men allerede i sidste år bekendtgjorde de at de ønskede at frasælge cykeldivisionen.

Rossignol Group har solgt Time Sports ramme- og cykelvirksomheden til Cardinal Cycling Group, hvis partnere inkluderer den franske ingeniør Martial Trigeaud og den amerikanske Tony Karklins, der er grundlægger af ​​Allied Cycle Works og  tidligere administrerende direktør for Orbea i USA.

Cardinal har erhvervet  Time’ Sport kulfiber ramme fabrik,, dets varemærke licens og  ejendomsretten til cykler og ramme, men ikke Time’s pedal- og sko division som Rossignol forsat beholder.

Sidste år meddelte Rossignol  at de solgte virksomheden til en fransk start up af el-cykler, WhaTTfornow, men den aftale kom aldrig i stand. Rossignol ejer fortsat Felt cykler og sælger cykler under mærket Rossignol.

Ifølge pressemeddelelsen er Cardinal Cycling Group en fransk-amerikansk investerings- og ledelsesgruppe specialiseret i cykelindustrien. Trigeaud der er administrerende direktør for Cardinal Cycling Group, sagde: “Efter at have vokset op i Frankrig har cykling altid været en del af mit liv. Jeg har altid haft en stærk lidenskab for Time, fordi dette brand gennem sin historie er en arv fra fransk cyklings arv over hele verden. Jeg er beæret over at blive dens ambassadør og forme dens fremtid. ”

Trigeaud var en semiprofessionel cykelrytter i Frankrig, inden han flyttede til Arkansas for kandidatskole. Han er forretningskonsulent og adjungeret professor ved University of Arkansas i Little Rock. Han er også Chief Operating Officer for Vascugenix, et selskab inden for sundhedsteknologi.

Karklins er en veteran i branchen, der drev en Little Rock cykelbutik i 20 år, inden han kom til Orbea i 2004. Efter at have forladt Orbea i 2014 erhvervede han og en gruppe partnere kulstoframmeudstyr fra Montréals Guru Cycles, som var gået konkurs. Partnerne lancerede HIA Velo, moderselskabet for brandet Allied Cycle Works. Karklins forlod Allied i 2018. Hans distributionsselskab, ACK Enterprises, distribuerer Frog Bikes, et ungdomscykelmærke sammen med nogle andre europæiske mærker.

For nuværende er der kun distribution af Time Pedaler i Danmark.

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN