CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Airsmith Metal Road M TEST: Airsmith Metal Road M
En minipumpe der holder hvad den lover på papiret, og tilmed til en yderst fornuftig pris. TEST: Airsmith Metal Road M

 

Airsmith er en stor taiwanesisk producent af cykeltilbehør. Efter i en årerække at have været OEM leverandør til flere store og kendte cykelbrands, er de begyndt at markedsføre produkter under eget navn. Deres produktprogram omfatter foruden cykelpumper, også lygter, værktøj og lappegrej.

Specifikationer

  • Materiale: Sort anoiseret aluminium
  • Ventil: Auto/racer
  • Max tryk: 120 psi
  • Længde: 230 mm / Slange 150 mm
  • Vægt: 95 gram
  • Pris: kr. 199,- set til kr. 129,-

Afprøvning
Metal Road er en flot forarbejdet minipumpe i sort anodiseret aluminium. Med en længde på 230 mm er den ikke større end at den kan finde plads i en baglomme på cykeltrøjen eller jakken. Der medfølger også en holder til montage under flaskeholderen. Et af problemerne med minipumper er ofte at de er så små at det er svært at få ordentlig greb om dem, når du skal pumpe dækket op. Det har Airsmith løst ved en løs 150 mm slange, som ikke i brug, ligger indvendig i pumpen. Den tages ud ved at åbne gummiproppen i toppen og skrue den løs og trække den ud. Herefter åbnes gummiproppen i bunden og den skues fast. Der er ventilhoveder i hver ende, en til racerventil og en til autoventil. Ved hjælp af den ekstra slange bliver hele pumpen holdt fri, og gør det meget lettere at holde om den. Desuden er overfladen riflet så hænderne ikke glider. Fuldt udtrukket er pumpen ca. dobbelt så lang.

Naturligvis skal der pumpes en del gange for at nå tilstrækkeligt luft i dækket, men i forhold til den sammenlignede test vi tidligere har udført på en række minipumper, (Læs testen her ) klarer Metal Road sig forbavsende godt. Således kunne vi pumpe til de lovede 120 psi med 162 slag, hvilket er flot for en så billig pumpe.  Pumpen virker velkonstrueret og alle pakninger holdt tæt. Det er desuden fint at der er gevind i ventilhovederne, hvilket er afgørende for at man kan pumpe et så  højt et tryk i dækket med en så lille pumpe. Pumpen er lige velegenet til MTB som Race

Konklusion
Airsmith Metal Road M, er en velfungerende og effektiv minipumpe, som gør væsnetligt dyrere mærkevarer minipumper til skamme. Et rigtig godt køb.

Link

 

 

CYKELPORTALEN