CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test: C30 Sport Hygiene Tabs Test: C30 Sport Hygiene Tabs
Kom en lille pille i vaskemaskinen og giv dit gamle sure cykelktøj nyt liv. Lyder det for godt til at være sandt, så læs... Test: C30 Sport Hygiene Tabs

C30-Tabs-02

 

Lugten af sved er ubehagelig både for dig selv og andre. Men din sved lugter ikke i sig selv. Det er derimod de bakterierne som lever på din hud der i kombination med sveden skaber den ildelugtende duft.

Det meste moderne sportstøj er ofte lavet i kunststof, der har gode svedtransporterende egenskaber og som giver god komfort. Desværre giver kunststof tekstiler gode vilkår for batterievækst, og i sidste ende en ubehagelig lugt som er svær at få ud af tøjet. De fleste kunststof tekstiler kan kun tåle vask ved 30 til 40 grader. Ved denne temperatur slås bakterierne ikke ihjel og mere alarmerende de bliver i tøjet når du bruger et almindeligt vaskemiddel. Mange kender sikkert fornemmelsen af næsten nyt tøj som lugter få øjeblikke efter man har taget det på.  Resultatet bliver ofte at man smider godt og funktionelt cykeltøj ud alt for tidligt.

Bakterierne skal ud af tøjet for at fjerne lugten. C30 Sports Hygiejen tabs er ikke et vaskemiddel i traditionel forstand ,men derimod en brusetablet som frigiver aktivt ilt i vaskevandet og derved desinficerer dit tøj ved 30 grader og derunder. Den lille tablet kan bruges som supplement sammen med dit eksisterende vaskemiddel i vaskemaskinen, eller solo f.eks ved klatvask. Der er ingen parfume eller andre tilsætningsstoffer i den så de er velegnet til folk med allegiproblemer eller som bare ikke ønsker parfumering af deres tøj.

C30-tabs

Afprøvning
C30 Sport Hygiejne Tabs kommer i pakninger med 12 tabletter.  Ved normal vaskemængde kommer man en tablet i sammen med sin almindelige vaskemiddel. Er tøjet meget beskidt og ildelugtende kan man med fordel bruge to tabletter.  Det fine ved produktet er at man også kan bruge dem ved klatvask ved lave temperaturer. Indrømmet jeg var en smule skeptisk, så jeg prøvede først med noget uld undertøj  som egentlig længe har været klar til udsmidning fordi svedlugten har været meget svær at komme af med. Første forsøg med en tablet og vaskemiddel ved 30 grader tog det meste men med to tabletter var lugten helt væk.  Det er vigtigt at du vælger et vaskeprogram hvor vandet er i maskinen i min 30 min så tabletten kan nå at blive helt opløst. Personligt syntes jeg det bedste resultat opnås ved klatvask hvor du ikke behøver andet end tabletten. Det både skåner dit tøj og miljøet.
Jeg har brugt produktet på alle typer tøj også ikke cykeltøj og resultatet er det samme de fjerner lugten effektivt og du kan gå i dit tøj længere tid før det begynder at lugte og det i de fleste tilfælde helt uden brug af andet vaskemiddel.

c30-tabs
Konklusion
C30 Sport Hygiene Tabs er en billig og effektiv måde at få nyt liv i sit gamle cykeltøj. Den fjerner effektivt de lugtbakterier som er i tøjet uden at tilføje noget. Den store force er dog at du skåner dit tøj ved ikke skal vaske så ofte og du kan helt slippe for at bruge de mange parfumerede vaskemidler.

Vurdering-4

Link

CYKELPORTALEN