CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST: Selle Royal Saba TEST: Selle Royal Saba
Selle Royals Performa serie blev udviklet til at udfylde hullet mellem Comfort serien og High End Branded F’izi:k. Selle Royal Saba er... TEST: Selle Royal Saba

Selle-Royal-Saba-02

Selle Royal er nok mest kendt for deres komfortsadler til dagligdagssegmentet, mens topmærket F’izi:k der også er en del af Selle Royal, udelukkende koncentrerer sig om topsegmentet til cykelsport. Alle sadler udvikles og produceres på fabrikken i Italien. I 2013 lancerede Selle Royal en ny  Performa kategori, der skulle udfylde gabet mellem Comfort Serien og topserierne fra F’izi:k.

Performa er opdelt i tre serier, Flat, Wave og Anatomic.  Hver serie består af 2 modeller.  Vi har tidligere testet Seta S1 fra Flat serien og Supra fra Anatomic serien. Til denne test har vi lagt bagdel til Saba fra Wave serien.  Wave serien er tænkt til All-terrain cyklister der gerne vil have større komfort i udfordrende, omskiftelige miljøer.  Wave sadlerne har et kurvet overflade med større polstring mod den bageste del, for ekstra greb og kontrol.

Selle-Royal-Saba-04

Saba er designet af Yoshio Moto og håndlavet på fabrikken i Italien. Sadlen er opdelt i tre zoner, Forrest og bagerst er der tilføjet mere dæmpning for bedre kontrol og greb. Der er en markant kile i midten bagerst, der flytter kontaktpunkterne ud mod siden. Trods det kraftige Secto stel, FleX Foam og Shock Shell hører Saba til i den lette ende, men giver alligevel en komfort man kun finder på langt tungere sadler.

  • Stel: hul Secto CrMo
  • Bredde: 144 mm
  • Længde: 279 mm
  • Vægt: 235 g
  • Anbefalet pris: kr. 599,-

Selle-Royal-Saba-03

Afprøvning
Saba er en flot klassisk udformet saddel i sort læder med sølvfarvede indsyede sidestykker. Finish og forarbejdning er meget flot og de diskrete farver gør at den vil klæde enhver cykel. Den buede contour og næsten helt glatte overflade giver fuld bevægelighed ind og ud af sadlen, men samtidig glider man altid på plads i midterpositionen hvilket giver en god balance og tryghed.  I daglig brug gør sadlen ikke det store væsen ud af sig, den fungerer bare. Men man mærker for alvor hvor komfortabel den er når man skifter f.eks til Seta sadlen fra samme mærke.  Afhængig af ens kørestil og personlige preferancer kan man vælge at vinkle sadlen en smule op eller ned. På den måde kan man drage ekstra nytte af den kraftige dæmpning bagerst på sadlen. Man skal så lige være opmærksom på at den lidt forhøjede næse for nogle vil virke irriterende. Men det rokker ikke ved at Selle Royal Saba er en af få sadler jeg har prøvet som med enkle justeringer kan tilpasset så størstedelen vil kunne finde sig til rette på den. I den sammenhæng er den derfor også afgjort mest alsidige og universal anvendelige  model i Performa serien.

Selle-Royal-Saba-05

Konklusion
Det er sjældent man finder sadler som både er rimelig lette men også behagelig at sidde på. Saba kan bruges til det meste men er rigtig god til mountainbike og cross, hvis du er på udkik efter en sporty og rimelig let saddel der i tilgift giver en god komfort. Saba er ideel til langdistance landevejscykling og vil kunne give en hård ramme nyt liv. I den sammenhæng er prisen nærmest en foræring.

Vurdering-4

Link

CYKELPORTALEN