CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test Dama Sportswear Test Dama Sportswear
Godt cykeltøj behøver ikke koste en formue. Dama Sportswear er ny på det danske marked og giver rigtig god valuta for pengene. Test Dama Sportswear

Dama-Sportswear-02

Dama Sportwear er en ny sporttøjs leverandør på det danske marked.  De er leveringsdygtige i tøj til cykel, løb, TRI, Mtb og Fritid.  Dama Sportswear er fremstillet af  kvalitetsmaterialer, så som højteknologisk microfiber med stor åndbarhed, der giver ekstra ventilation i forbindelse med ærmerne. Trøjerne har skjult lynlås og siliconebånd som sikrer at de ikke glider op. Bibshorts er monteret med indlæg som er anatomisk og ergonomisk optimeret og indeholder memoryskum der fordeler trykket mellem sadel og haleben optimalt.  Desuden er der rigtig god transport af fugt og sved således at siddesår minimeres hvilket gør den ideelle til selv de længste cykelture.  Bibshorts har ligeledes siliconebånd som sikrer ekstra komfort. Herudover kan kunderne kan få Custom Made og designet deres eget tøj. Leveringstiden er 30 til 40 dage og man skal som minimum bestille 10 styk.

Til denne test har vi kikket tre sommerprodukter fra deres store sortiment nærmere efter i sømmene. Det drejer sig om:

Dama-Sportswear-11

Dama Mac 12006 Revolution 
Gennemgående lang lynlås med Cam-Lock som skjules når trøje lynes , åndbart microfiber stof, tre baglommer samt elastisk silikone forneden.

  • Lycra in ærmerne, samt silikone i bund af trøjen)
  • Størrelser: S, M, L, XL, 2XL, 3XL, 4XL, 5XL
  • Vaskes ved 30 gr.
  • Pris 698,00
Dama-Sportswear-06
Dama Salopette Sac 12201, race model
Bukser med seler, lavet af åndbart materiale, samt elastisk silikone ved benene Indlæg med trykzoner og memoryskum.
  • 9 paneler
  • Størrelser: S, M, L, XL, 2XL,3XL,4XL,5XL
  • Vaskes ved 30 gr.
  • 749,00
Dama-Sportswear-10
Dama West Zero Vindvest  GBS 12003
Gennemgående lang lynlås med Cam-Lock som skjules når trøje lynes ,100% vindtæt i fronten, åndbart microfibertof på bagsiden, tre baglommer samt elastisk silikone forneden.

  • Størrelser: S, M, L, XL, 2XL,3XL,4XL,5XL
  • Vaskes ved 30 gr.
  • Pris: kr. 598,00

 

Dama-Sportswear-03

Afprøvning
De testede produkter var udformet i Atakamabikes farver, men derudover helt identisk med standardprodukterne  fra Dama.
Generelt er forarbejdningen af produkterne i orden. Der er brugt udvendige syninger overalt og bukserne er syet af mange paneler som borger for god pasform.  Kvaliteten af syningerne er iorden med triple sting.  Dama Sportwear er et typisk italiensk produkt, forstået på den måde at deres størrelser set i forhold til os store skandinavier er meget små. Selv anbefaler de at man skal have en størrelse over normal. Det var for mit vedkommende slet ikke tilstrækkeligt. Jeg måtte to og tre numre over det normale.  Lige en ting man skal være opmærksom på inden man køber. Du finder en god størrelseguide her.
Dama-Sportswear-08
Cykeltrøjen er med tæt raceorienteret fit hvilket betyder at ærmer og specielt livviden er meget tæt.  Trøjen har fuld lynlås med vindafskærmning . I livet er der en gummibelagt elastik som gør at trøjen ikke glider op.  De tre lommer på bagsiden er ret smalle og lidt svære at komme i.  Materielet er meget tyndt hvorfor trøjen kun er velegenet på de helt varme sommerdage. Ellers sidder trøjen godt og der er ingen ting som generer. Selvom trøjen i forvejen er i et meget luftigt materiale kan man godt mærke den ekstra ventilering under ærmerne.
Dama-Sportswear-12
Vindvesten har som navnet antyder vindtæt front.  Bagsiden er identisk med cykeltrøjen og i samme materiel og med de samme lommer. Vesten har en høj krave der er vindtæt hele vejen rundt.  Elastikken i livet er gummibelagt men kun på bagsiden.  Vesten har i forhold til cykeltrøjen et lidt mere bredt snit så den nemmere kan være uden over en cykeltrøje.  Den sidder godt og er rar specielt på de lidt køllige morgener.
Den kan også uden problemer bruges på de lidt koldere dage med en langærmet svedundertrøje indenunder. Se flere billeder af tøjet her.
Dama-Sportswear-09
Cykelbukserne er med seler og vel og mærke af den brede slags som dækker hele ryggen. Heldigvis er der rigelig ventilationen i nettet, ellers haved de nok været lige vel varme her i de varme sommerdage. Bukserne har påsyet et ekstra panel nederst på benene, så de er ca. 5 cm længere end normalt.  Bukserne sidder godt og specielt det indvendige polster imponerer med sin meget fine komfort. Det er så godt at det uden problemer kan kompenserer for en lidt for hård saddel. De mange paneler opleves positivt da de tilpasser sig kroppens forskelligheder fint.

Dama-Sportswear-05

Konklusion
Dama Sportswear er nogle gode produkter der giver god valuta for pengene. De har ingen deciderede svaghedspunkter, men specielt vindvesten og cykelbukserne er kvaliteten over gennemsnit. I tilgift kan man få ekviperet sin cykelklub i eget design i små styktal.

 

Vurdering-3

  Cykeltrøje

Vurdering-4

Cykelbuks og Vindvest

 

 

Link

CYKELPORTALEN