CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

TEST af Thule Pack ‘n Pedal Handlebar Bag TEST af Thule Pack ‘n Pedal Handlebar Bag
Thules Pack 'n Pedal vakte stor opsigt på Eurobike i 2012, da de fik en Eurobike Award for deres meget anderledes cykeltaskekoncept. Handlerbar... TEST af Thule Pack ‘n Pedal Handlebar Bag

Thule Handlebar Bag08

Den overvældende interesse for Thules nye Pack ‘n Pedal taskesystem på Eurobike i 2012, da de fortjent modtog en Eurobike Award, kom vist lidt bag på svenskerne selv, hvis stand efterfølgende var propfyldt med mennesker fra morgen til aften under hele messen.  Igen et eksempel på at denne Award er et godt alternativ til traditionel markedsføring, hvis man vel og mærke har et tilstrækkeligt interessandt produkt som finder nåde for juryens skarpe blik.  Og Pack ‘n Pedal systemet fra Thule opfylder alle kriterier, det er både nyskabende, funktionelt og pænt designet.

I de flestes bevisthed er Thule mest kendt for deres forskellige transportløsninger til bilen, men med Pack ‘n Pedal har de på fornem vis overført deres universelle transportløsninger fra bilen  til cykler.  Målet var at udvikle en taske og beslagløsning som kan bruges på alle typer cykler uden at stille krav til selve cyklen mht til beslag og bøsninger. Og det er godt tænkt, da man så forholdvis enkelt kan udvide sin eksisterende cykels anvendelsesområde efter behov.

Vi lægger ud med test af deres styrtaske. Senere bringer vi en test af deres Commuter tasker og Tour bagagebærer.  Pack ‘n Pedal Handlebar Bag er en del af Thules  systemløsning til montering af forkelliget tilbehør på styret. Design- og funktionsmæssigt skiller det sig markant ud fra hvad der ellers findes på markedet.  Kernen i systemet er en stor rund patentanmeldt holder med to justerbare beslag til montage af  styrtasken eller op til to af de andre stykker tilbehør som tæller alt lige fra forskellige holdere og tasker til lys, Iphone Ipad og GoPro kamera.

Thule Handlebar Bag 02_

Specifikationer

  • Volumen 6,5 liter
  • Vægt: 660 gram
  • Dimensioner: 24 x 21 x 15cm
  • Maks last: 3 kg
  • Pris kr. 789,-
  • Styrholder vægt: 345 gram
  • Pris med to beslag  kr. 399,-

Thule Handlebar Bag10

Afprøvning
Montagen af styrholderen kræver en del tålmodighed og motorisk snilde.  Den består af to aluminiumsringe der er åbne så de kan komme ind over styret. Der følger tre mellemstykker med så de passer på alle styrdiametre. Inden du starter skal man sikre sig at kabler fra gear og bremser ikke kommer i vejen.  Her skal i de fleste tilfælde flyttes lidt rundt på greb og kabler. Når alle dele er på plads efter en del lirken frem og tilbage sættes låsestykket i aluminiums ringene og spændes fast.  Det er lidt af et puslespil at få de fem dele samlet i den rette rækkefølge. De to beslag kan justeres op og ned ved at løsne en unbracoskrue.  Beslaget virker sådan set udmærket men jeg syntes det er lidt klodset på bekostning af at være anderledes og har mest sin berettigelse hvis man ønsker at sætte flere af Thules produkter på styret. Det havde været ønskelig om Thule i fremtiden kunne udvikle en lidt mere elegant løsning måske hen af deres Tour Rack løsning som vi tester næste gang.

Thule Handlebar Bag 01_

 

Styrtasken  er i forhold til alle andre styrtasker på markedet anderledes ved nærmest at være kileformet og sidde ud fra styret mod det mere normale ned fra styret.  Ifølge Thule skulle den særlige udformning tilgodese aerodynamikken, hvad jeg dog anser for en mindre væsentlig feature, da størsteparten af de som cykler med styrtasker sjældent kommer over 30 km/timen.  Retfærdigvis skal det siges at udformningen så giver en række andre fordele. Det er lettere at få plads til tasken på et racerstyr og så fylder og generer den mindre når man tager den med sig over skulderen.  Fotograferer du meget på dine cykelture er den oplagt, med det store vandrette rum med let afgang. Her kan snildt ligge et større SLR kamera. Og netop turfolket bruger ofte en styrtaske til at opbevare sine mest værdifulde ting i som man kan tage med sig når man forlader cyklen.  Der er adgang til tasten ene store rum enten fra toppen eller siden afhængig af om den sidder på styret eller man går med den. I det store låg er der endvidere en lynlåslomme til opbevaring af pung, telefon og andre småting.  Tasken er ifølge Thule ikke vandtæt hvorfor dermedfølger en lille overtrækspose. Endelig er der en skulderrem der når den ikke er i brug opbevares i den lille sidelomme.  Man kan diskuttere om det er en mangel at Thule har udeladt en kortlomme, i disse tider hvor alle bruger GPS. men der er dog to små elastikremme på toppen hvor man kan fæstne en løs kortlomme hvis man bruger det.  Endelig tilbyder Thule også en løsning til montage af sin Ipad som kortholder på samme beslag. Thule anbefaler maksimum 3 kg i tasken men i praksis vil jeg sige det halve hvis det ikke skal påvirke styregenskaberne alt for meget. Et lille tips er forøvrigt, at det aldrig er nogen god ide udelukkende at bruge styrtaske foran. Suppleres den med et par lavtsiddende fortasker udlignes vægtfordelingen og cyklen får mere stabile køreegenskaber.

Thule Handlebar Bag07

Thules Handlebar Bag er absolut en af de bedre styrtasker på markedet. Dens anderledes udformning giver en funktionalitet som man hurtigt kommer til at sætte pris på i dagligdagen som turcyklist. Desværre trækker styrbeslaget lidt ned i den samlede vurdering som jeg syntes er for klodset og kompliceret. Hvis man er på udkik after den samlede tilbehørs serie til styret fra Thule forholder det sig naturligvis noget anderledes.

Thule Handlebar Bag04

Konklusion
Thules Handlebar Bag er en veludstyret og flot forarbejdet styrtaske med et unikt design som man som turcyklist hurtigt kommer til at sætte pris på.  Hvis man kan leve ved Thules beslag systemløsning og gerne vil kunne sætte forskelliget udstyr på styret, er det afgjort værd at have med i sine overvejelser.

Vurdering-4

Link

CYKELPORTALEN