CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Morgendagens cykel sadler Morgendagens cykel sadler
Ved første betragtning ligner de fleste sadler hinanden, men der er alligevel sket en del siden John Boultbee Brooks i 1882 fik patenteret sin... Morgendagens cykel sadler

classic

Ved første betragtning ligner de fleste sadler hinanden, men der er alligevel sket en del siden John Boultbee Brooks i 1882 fik patenteret sin første cykelsadel. Tidligere tiders store brede kontaktpunkter og affjedring er idag erstattet af smalle aflange modeller med små kontaktpunkter placeret på strategiske steder afhængig af køn og cykelstil.

Her er et par af de mest trendy sadler til din kære popo.

bontrager

Bontrager Hilo RXL
angriber problematikken omkring impotens og nerve indeslutning ved at gøre næsen relativ kort og samtidig trinløs variabel i bredden. En ret universel løsning der kan reducere de smerter som mange sports orienterede, specielt langturscyklister kæmper med.
Læs mere om Bontrager sadlen her

fizik

Fizik Spine Concept
forsøger at gøre hele problematikken omkring sadelvalg enkel. SpineConcept går i korthed ud på hvor smidig du er som rytter og vælge en saddel hvor der tages hensyn til to parametre, bredde og længde. Den super smidige cyklist skal vælge en lang og smal sadel mens den knap så smidige skal vælge en kort og bred sadel. Øvelsen går i al sin enkelhed ud på at se om du kan nå sine fødder uden at bukke i benene. Jo smidigere, jo længere kan du komme ned.
Læs mere om Fizik Spineconcept her

adamo

ISM seat
Var blandt de første til at konstruere sadler der specifikt er konstrueret til kørestil og køn. De bygger alle på sadler med meget kort eller slet ingen næse. Samtidig er sadlen todelt så den i højere grad følger ens bevægelser når man cykler. Konceptet er videnskabeligt underbygget af flere læger.
Test af ISM Adamo

Rido

Rido
Langt de fleste sadelproblemer skyldes trykproblemer omkring sadelnæsen, men hvor andre fjerner næsen eller gør den kort bibeholder Rido den, da den er afgørende for ens kontrol af cyklen. Rido løfter presset væk fra bækken bunden og om fordeler det til området omkring de indre siddeben. Systemet er patenteret og videnskabelig dokumenteret Samtidig er Rido sadlen en af få, der er lige egnet for begge køn.
Test af Rido R-LT

En nyttig og simpel test

Prøv at sidde på cyklen med benene frit dinglende, mens en anden holder balancen for dig. Se nu hvor længe du kan opretholde den position før smerten og trykket bliver for voldsomt. Det er den smerte og tryk en god cykelsaddel skal kanallisere væk.

Relaterede testartikler om sadler

CYKELPORTALEN