CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test af Zepla sportsvask og lugtfjerner Test af Zepla sportsvask og lugtfjerner
Sur svedlugt fra cykeltøj og cykelsko kan tage fornøjelsen fra selv den mest hærdede cyklist. Danske Zebla har et par effektive midler som kan... Test af Zepla sportsvask og lugtfjerner

zepla02

De fleste kender sikkert lugten af sure cykelsko og cykeltøj. En tur i vaskemaskinen klarer ofte problemet, men almindeligt vaskemiddel kan have svært ved at fjerne alt lugten.  Noget som ofte betyder at man kasserer tøjet. Men ifølge producenten Zebla behøver man ikke det.  Zebla Sportsvask skulle angiveligt fjerne selv de vanskeligste lugte, og efterlade tøjet rent, blødt og velduftende. Det er effektivt grundet sin unikke lugt neutralisator, som nedbryder og neutraliserer de lugtmolekyler, der er i tøjet.  Smart og meget nemt !   Vi satte os for at efterprøve om der var tale om smart salgsgas eller der er tale om en reel forbedring ved at prøve produkterne i praksis.

Zebla er en ny startet dansk virksomhed, der producerer miljøvenlige vaskeprodukter der skulle være 99,5 % genanvendelige.  De to produkter vi fik til test er et flydende vaskemiddel til sportstøj og en lille lugtfjernespray til fodtøj.  Begge produkter er specifikt rettet mod sportstøj, men der er ikke noget i vejen for at man også kan anvende det til andre beklædningsgenstande som er kommet til at lugte af sved.

I denne test har vi dog kun brugt produkterne på cykeltøj og cykelsko.

zepla-vaskemiddel

Zebla Sportsvask

  • Lugt neutraliserende vaskemiddel
  • Udviklet specielt til sportstøj
  • ikke bruges til uld og silke
  • 500 ml.
  • Vejl. udsalgspris: kr. 89,-

zepla-luftfjerner

Zebla Lugtfjerner

  • Middel mod lugtgener fra fodtøj
  • Aktive bakteriekulturer og enzymer
  • Biologisk nedbrydelig, ufarlig og ikke brandbar
  • Ingen drivgasser
  • 100 ml.
  • Vejl. udsalgspris: Kr. 80,-

Afprøvning
Vaskemidlet anbefales til brug som håndvask.  I denne test blev det også brugt på 30 grader maskinvask uden problemer.  Vaskemidlet vasker tøjet rent og efterlader det neutralt lugtende. Der er efter vask en smule parfumelugt, men det forvinder efterhånden som tøjet tørrer. Svedlugt er der intet tilbage af, hvilket vel er et udtryk for at lugtmolekylerne fjernes, som lovet af producenten.  Subjektivt syntes det som om at tøjet generelt dufter bedre og føles renere end ved brug af et normalt vaskemiddel. Jeg syntes også den “rene” virkning holder længere end ved normalt vaskemiddel, så man ikke behøver at vaske tøjet hver gang det har været brugt. Det kan være gavligt hvis man f.eks er på ferietur.  En vigtig ting er doseringen, da vaske midlet er flydende skal der bruges væsentlig mindre end ved almindeligt vaskepulver. Det betyder også at de 500 ml holder til adskillige vaske og derfor i længden ikke bliver så dyrt som man umiddelbart kan synes når man ser prisen for produktet.

zepla01

Lugtfjerner-sprayen er nem at have med at gøre, og ikke uvæsentligt at medbringe. Et par spray direkte ned i skoen er tilstrækkelig.  Husk det er en god ide at gøre det i et rum med god ventilation eller udendørs. Dyften er ikke helt neutral vel nærmest en smule mintagtig, hvilket jeg syntes gør det svært at afgøre om det er den duft som lægger sig over den sure lugt fra skoen, eller om den reelt fjerner den.  Subjektivt syntes jeg den bedste virkning opnås hvis man begynder at bruge sprayen på nye sko hvorved tiden inden de begynder at lugte forlænges væsentligt. I modsætning til vaskemidlet som alle kan have gavn af, stiller tingene sig lidt anderledes med lugtfjerneren, hvor nogle nogle vil kunne have mere gavn af end den end andre.  Nogle personer har store problemer med svedlugt i fødderne mens andre aldrig oplever det.

Konklusion
De to produkter fra Zepla virker begge som et par gode produkter, som har en gavnlig virkning. Zebla Sportsvask  er afgjort det produkt som scorer højest. Det både vasker rent og efterlader sportstøjet med en neutral duft. Sved og anden surhed fjernes effektivt. Zebla Lugtfjerner anser jeg lidt som et luksusprodukt  man med fordel og god samvittighed kan bruge efter behov.  Men om det absolut er nødvendigt kan diskuteres. For undertegnede havde det ikke den store virkning.

Link

CYKELPORTALEN