CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Test af Hiplok L1 Lite Test af Hiplok L1 Lite
Trods alverdens isenkram i alarmer og GPS tracking, er der stadigvæk kun et rigtigt effektivt middel mod cykeltyveri. Vi har kikket nærmere på en... Test af Hiplok L1 Lite

Hiplok-L1-01

I snart en menneskealder har de mest udbredte cykellåse i Danmark, været dem til fast montage på cyklen, primært forbi de fleste danske forsikringsselskaber har en regel om at sådan skal det være, hvis de vil dække cykeltyveri. Men de bedste cykellåse mod tyveri, er ikke nødvendigvis dem som er fast monteret på cyklen. Det er denne lås fra Hiplok et godt eksempel på.

Tunge wirelåse er ikke noget nyt men at gøre den til en bælte der kan bæres rundt om livet er nyt.  Hiplok blev grundlagt af to engelske industrielle designere John Abrahams og Ben Smitch. Hiplok er inspireret af cykelbuden som ofte cykler rundt med en løs wirelås over skulderen. Resultatet var Hiplok v 1.50 som bygger bro mellem sikkerhed, portabilitet og versatillitet.  Hiplok L1 Lite er en nedgradderet version af V 1.5 låsen der er en tung sag på 1,75 kg.

Hiplok-L1-03

Hiplok L1 Lite

  • Vægt: 1 kg
  • Kæde: 6 mm hærdede stållænker
  • Indpakning: Nylon
  • Låsediameter: 75 cm
  • Livvidde: 61 til 112 cm
  • Lås 9 mm ABS indkabslet
  • 6 forskellige farver
  • Sikkerhed: Sold Secure Bronze Rating

Hiplok-L1-02

Afprøvning
Selve kædeleddene er indhyllet i en kraftig nylonpølse, der for det første gør, at låsen ikke er ubehagelig at have rundt om livet, og for det andet beskytter den din cykelramme mod ridser og knobs når låsen er brug. Livvidden indstilles med velco remmen og passer til livvidder fra 61 til 112 cm.  Dette kan gøres uden at låsen er låst. Selve låsen er indkapslet, så den minder en del om et traditionelt bæltespænde, bare lidt tykkere.  Når du skal låse din cykel fast, åbnes låsen op og man sætter kæden rundt om cyklen og f.eks en lygtepæl.  Herfter låses de to kædeender sammen og nøglen tages ud. Med en længde på 75 cm kan den nå rundt om de fleste større ting og rammen på en gang. Låsen kommer med tre nøgler som har mere end 1 million kombinations muligheder, så sandsynligheden for at din lås kan åbnes af en anden Hiplok ejer er forsvindende lille.  L1 Lite har en Bronz Rating på Sold Secure hvilket svarer til at den kan klare angreb fra en bekvemmelighedtyv, der lige står og mangler en cykel.

Hiplok-L1-08

I praksis syntes jeg det er rart at have låsen på sig fremfor at skulle til at finde en lås frem fra ens taske eller rygsæk. Rundt om livet er den altid lige ved hånden.   På den originale er der påtrykt Hiplok logo der er reflekterende.  (Testlåsen med SRAM logo var en testsample til markedsførings brug men ellers identisk)  Eneste forbehold før køb af låsen, er at du skal sikre dig med dit forsikringsselskab om de dækker tyveri ved brug af Hiplok.  Her er politik og praksis forskellig fra selskab til selskab.

Hiplok-L1-07

Konklusion
Hiplok L1 er et godt bud på en meget alsidig lås som alene kva sit udseende lover god beskyttelse.  Det er smart tænkt at låsen kan bæres som bælte og samtidge er stor nok til at kunne nå rundt om andre effekter end selve cyklen for ekstra beskyttelse.  Hiplok er repræsenteret i Danmark gennem CycleServiceNordic

Link

 

CYKELPORTALEN