CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

3D printede hule pulley hjul til cykler 3D printede hule pulley hjul til cykler
Holstebro virksomheden CeramicSpeed lancerer nu verdens første 3D-printede hule titanium pulley hjul. Produktet er udviklet i samarbejde med Teknologisk Institut over de sidste fire... 3D printede hule pulley hjul til cykler

Ceramic-Speed-3D-Pulley-05

Store drømme hører til dem, der tør. Og CeramicSpeed teamet turde at udfordre et ukendt område, når vi taler high-end udstyr til cykler. CeramicSpeed, baseret i Holstebro, er i forvejen kendt for deres innovative keramiske kuglelejer. Cykelportalen havde fornøjelsen at besøge den innovative virksomhed. Virksomheden lancerede forrige uge på North American Handmade Bike Show og i sidste uge på Taipei Cycle Show, verdens første 3D printede hule titanium pulley hjul. Pulley hjulene er placeret ved bagskifteren på racer, triatlon og MTB cykler og har derfor stor indflydelse på cyklens køreegenskaber. Projektet er et samarbejde med Teknologisk Institut.

Ceramic-Speed-3D-Pulley-04

Produktet er nyskabende, og kan komme til at spille en væsentlig rolle i cykelverdenen, det er designet til at opfylde ekstreme krav, reducere vægt, øge holdbarheden og forbedre cyklens gearskifte. Vores specialister har perfektioneret projektet gennem de sidste fire år. I første fase, blev der primært eksperimenteret med laser intensiteten og titanium legeringen, for at opnå den bedst mulige holdbarhed på det 3D printede produkt. Men på dette tidspunkt, var historien kun lige begyndt. Produktet gennemgik derefter en række efterbehandlingsprocesser og er gennemarbejdet til mindste detalje. 3D processen, kendt som ”additive manufacturing”, arbejder med en imponerende hastighed og præcision ved at tilføje tynde sekvenser af titanium støv, som opvarmes af et laserlys og printes i micro tynde lag. Resultatet er letvægts titanium pulley hjul, der efterfølgende er monteret med CeramicSpeed coatede lejer. Disse lejer er testet under ekstreme forhold både i laboratorie og på landevejen. Pulley hjulene holder op til tre gange længere og er samtidigt 10% lettere end CeramicSpeed’s standard aluminium pulley hjul og 25% lettere end CeramicSpeed konventionelt fremstillede titanium pulley hjul.

Ceramic-Speed-3D-Pulley-02

 

Projektchef Eskild Herskind udtaler at ”de 3D printede pulley hjul bestod prøverne med glans, resultaterne er et pulley hjul med ekstra lang levetid, som vores øvrige pulley hjul i titanium. Projektet passer perfekt ind i vores filosofi, da vi hele tiden søger at forbedre vores metoder, for at kunne tilbyde cykelindustrien den bedste garanti for high-end produkter”. For CeramicSpeed har det været helt naturligt at udforske denne teknologi. Vi er i forvejen banebydende inden for keramiske lejer til cykelbranchen, så derfor var det ikke fjernt for os at udforske mulighederne inden for 3D teknologien. CeramicSpeed pulley hjul er tilgængelige til alle geargrupper. Produktet kan anvendes inden for landevej, triatlon og off-road. Af dette helt unikke produkt er der 10 nummererede sæt til salg, som leveres i en eksklusiv boks. ”Vi vil altid gerne holde os opdaterede med nyheder inden for den højteknologiske verden. Når vi gør det, har vi friheden til at eksperimentere med design og produkt muligheder på en kreativ måde, samtidig med at vi får mulighed for at opgradere og optimere produkternes egenskaber. Vi introducerer nu intet mindre end verdens mest innovative pulley hjul, og det følger vores tro på, at moderne teknologi og innovation er hvad, der beskriver os bedst “, siger Martin Banke, direktør hos CeramicSpeed.

Ceramic-Speed-3D-Pulley-03

Link

 

CYKELPORTALEN