CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

3 i 1 elcykler fra Merida 3 i 1 elcykler fra Merida
Med eScultura, eSpeeder og eSilex har Merida begået lidt af en genistreg på elcykel området 3 i 1 elcykler fra Merida

Merida giver deres landevejsfamilie Scultura, Speeder og Silex en eMotor upgrade, der alle bygger på den samme ramme og motorsystem.

Ved at udstyre dem med forskellige forgafler og komponenter får de hver deres unikke commuter, landevejs og gravel personlighed.

Som vi har set det på flere andre brands som Cannondale, Orbea og Scott prioriterer Merida lavere vægt og en mere neutral motor support højere, end masser af power. Forskellen i forhold til konkurrenterne, er at de gør det til en 1/3 af prisen.

Kernen i de tre elcykler er Mahle bagnav motoren x35+  vi havde  fornøjelsen at stifte bekendskab med ved præsentationen af den nye Scott Additc eRide  tidligere på året. Den yder godt 250 watt med 40Nm torq og fødes af et integreret batteri i skrårøret på 250Wh. Det kan suppleres af et ekstra batteri i flaskeholderen for øget rækkevidde.  Betjeningen er simplificeret til en stor iWoc knap integreret i overrøret. Resten forgår via en app til telefonen, hvis man ønsker dette.  Mahle lover en rækkevidde på omkring 75 km på det indbyggede batteri og yderligere 60 km på ekstra batteriet

Et af de helst stærke kort er de mange beslag og fittings til montage af forskelligt ekstraudstyr. Det er i særklasse noget af det mest omfattende vi endnu har set på nogen elcykel.

eScultura er udstyret med en Shimano 105 geargruppe og 32 mm Maxxis dæk og vejer 13.4 kg. eSpeeder 300 er en flatbar pendler cykel med 40 mm Continental dæk og en Shimano Alivio x! gruppe. Den vejer 13.89 kg. eSpeeder 400 er en fuldt udstyret pendler cykel med skærme og Lezyne lys. Den har en 1×10 Shimano Deore gruppe og vejer 15.47 kg.

eSilex er en kapabel eGravelbike. Den fås i to udgaver enten med 650B eller 700C hjulstørrelser. Begge udstyret med Shimano GRX 1×11 gruppe. Vægten ligger mellem  14 og 14.11 kg.  Merida har endvidere deres egne Bikepacking tasker til eSilex som ekstra udstyr.

De danske priser er endnu ikke bekræftede, men den billigste model kommer til at ligge omkring kr. 17.000,-

Link

 

Del denne artikel...Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter

CYKELPORTALEN