CYKELPORTALEN

Danmarks uafhængige cykelportal

Vaude Green Shape Vaude Green Shape
Med deres Green Shape har de lanceret en nye kollektion hvor der er lagt vægt på bæredygtige materialer, bæredygtig og ansvarlig produktion og ikke... Vaude Green Shape

Tyske Vaude er kendt for deres frilufstudstyr, herunder også tøj, tasker og sko til cykelfolket.  Med deres Green Shape har de lanceret en nye kollektion hvor der er lagt vægt på bæredygtige materialer, bæredygtig og ansvarlig produktion og ikke mindst genbrug.

Projektet er kommet i stand med miljøorganisationer, og forskning indenfor Tekstilindustrien. Målet har været at finde løsninger som kan reducere belastningen af miljøet gennem den meget aktuelle debat omkring Mikroplast udledning, som frigives under vask af kunstofbeklædning.

Første resultat er deres Fleece materiale som er bygget på biobasseret og biologisk nedbrydelige fibre. Det nye Fleece materiale er udviklet af den italienske producent Pontetorto. På indersiden bruges materialet Tencel.  I modsætning til gængse mikropartikler som vaskes ud af tøjet og ikke kan nedbrydes er Tencel Fibre produceret af træfibre som samtidg har nogle fremragende funktionelle egenskaber.

Green-Shape Collection
I første omgang vil de nye materialer blive brugt i 19 forskellige produkter indenfor , beklædning, sko og rygsække. Vaude har i den nye kollektion lagt vægt på “Performance med velvære faktor og lang nytteværdi” Omkring 90 % af de nye materialer kan genbruges. Det betyder at foruden træ som har noget så eksotisk som ricinusolie også fundet vej ind i den nye kollektion.

Green Shape bliver officielt præstenteret på Ethical Fashion Show i Berlin og på ISPO i München.

Link

CYKELPORTALEN